Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ
Συστηματική απαξίωση

Τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στρατιωτικού ρουχισμού «Ηλεκτρομηχανική ΕΠΕ», θυγατρική της ΕΒΟ, στην Κύμη της Εύβοιας, επισκέφθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ με τη βουλευτή Λ. Κανέλλη.

Το εργοστάσιο, όπως επισήμαναν οι εργαζόμενοι στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και στη βουλευτή, κινδυνεύει να συρρικνωθεί ή και να κλείσει ως απόρροια των κυβερνητικών επιλογών. Χαρακτηριστικό είναι ότι η συστηματική απαξίωσή του έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζει ελλειμματικούς ισολογισμούς από το 1994 και μετά.

Η βουλευτής, μεταξύ άλλων, τόνισε, ότι απαιτείται η επαγρύπνηση των εργαζομένων ενόψει της επαπειλούμενης συρρίκνωσης και της ταχύτατης ιδιωτικοποίησης της πολεμικής βιομηχανίας της χώρας και τους κάλεσε να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ, που δέχονται το ξεπούλημα επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως η πολεμική βιομηχανία. Στη συνέχεια παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για δημιουργία δημόσιου ενιαίου φορέα πολεμικής βιομηχανίας και ανέδειξε τη σημασία της ενίσχυσης του Κόμματος ως προαπαιτούμενο για την ενίσχυση του μετώπου που θα διεκδικήσει τη λαϊκή εξουσία και την εφαρμογή φιλολαϊκής πολιτικής, τη λαϊκή οικονομία. Εμείς, από την πλευρά μας, κατέληξε, θα στηρίξουμε την προσπάθειά σας και τον αγώνα σας μέσα και ιδιαίτερα έξω από τη Βουλή για την εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ