Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλήγμα για εργαζόμενους και κτηνοτρόφους

Ερώτηση του ΚΚΕ για την «ΑΓΝΟ»

Τον κίνδυνο να υπάρξουν μαζικές απολύσεις και καταστροφικές συνέπειες για τους χιλιάδες μικρομεσαίους γαλακτοπαραγωγούς της περιοχής, εντοπίζει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τους υπουργούς Γεωργίας και Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας θα δεχτούν σοβαρό πλήγμα, υπογραμμίζει στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης, με την πώληση από την Αγροτική Τράπεζα και την ΑΤΕ - Συμμετοχών της «ΑΓΝΟ» στην ιδιωτική «ΑΕ ΚΟΛΙΟΣ», θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των 430 εργαζομένων σ' αυτή.

Η «ΑΓΝΟ», όπως σημειώνει, η οποία ιδρύθηκε το 1950 από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, με ευθύνη των διοικήσεων της Αγροτικής Τράπεζας και των κυβερνήσεων οδηγήθηκε σε χρεοκοπία και σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Αυτό αξιοποίησε η Αγροτική για να την ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Ετσι, όπως τονίζει ο βουλευτής, εργαζόμενοι και γαλακτοπαραγωγοί της περιοχής «παραδίδονται» στους κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα εξυγίανσης και στήριξης της λειτουργίας της ως συνεταιριστικής βιομηχανίας.

Ταυτόχρονα με την Επίκαιρη Ερώτηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης καλούν τους υπουργούς Γεωργίας και Ανάπτυξης με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων να τους καταθέσουν: Τα πλήρη κείμενα των συμβάσεων αγοράς και πώλησης μετοχών (Sale & Purchase Agreement) και μετοχών (Shareholders Agreement), καθώς και το κείμενο του συνοπτικού επιχειρηματικού σχεδίου που υπέβαλε η «ΑΕ ΚΟΛΙΟΣ» για την «ΑΕ ΑΓΝΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ