Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Με τραμπούκους «κτίζουν» το νέο υπουργείο Εργασίας

Την τραμπούκικη επίθεση που έγινε στην είσοδο του εργοταξίου του Ολυμπιακού Χωριού σε βάρος στελεχών του καταγγέλλει με ανακοίνωση το Παράρτημα εργαζομένων στο Ολυμπιακό Χωριό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Οπως καταγγέλλει συγκεκριμένα, άνθρωποι του εργοδότη Χρήστου Ζαρκάδα, υπεργολάβος της τεχνικής εταιρίας «ΑΚΤΩΡ» που κατασκευάζει το κτίριο του υπουργείου Εργασίας, στις 24 Μάη επιτέθηκαν δολοφονικά με σιδερόβεργες εναντίον των συνδικαλιστών. Η επίθεση αυτή, όπως σημειώνει, ήταν προσχεδιασμένη και έγινε σε περίοδο που όλο το εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού και οι εργατοτεχνίτες που δουλεύουν στα κτίρια του υπουργείου, ΙΓΕΜ, ΟΣΚ κλπ., βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας αυξήσεις στα μεροκάματα. Μάλιστα, όπως τονίζει, η επίθεση αυτή είναι η τρίτη που έγινε σε βάρος συνδικαλιστών του Παραρτήματος και στις οποίες συμμετείχαν στον έναν ή στον άλλο βαθμό άνθρωποι του ομίλου που συμμετέχει η τεχνική εταιρία «ΑΚΤΩΡ», ενώ στις δύο φορές από τις τρεις ήταν άνθρωποι από το συνεργείο του υπεργολάβου Ζαρκάδα.

Το Παράρτημα θεωρεί υπεύθυνους για την επίθεση τον συγκεκριμένο υπεργολάβο, την εταιρία «ΑΚΤΩΡ», το υπουργείο Εργασίας και τους μηχανισμούς ελέγχου που δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για να σταματήσουν οι παραβιάσεις στο εργοτάξιο του κτιρίου που θα στεγάσει το υπουργείο Εργασίας. Καλεί τον υπουργό Εργασίας να πάρει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει η ασύδοτη δράση των εργοδοτών και τις αρμόδιες υπηρεσίες να μεριμνήσουν για την εφαρμογή της εργατικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση, δηλώνει ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες δε θα ανακόψουν τη δράση του Συνδικάτου στο Ολυμπιακό Χωριό αλλά και στα άλλα μεγάλα έργα και τις οικοδομές. Ούτε βέβαια θα σταματήσουν την πάλη μας για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ