Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Απολύσεις στο συνεταιρισμό

Στη μεγάλη λίστα των ανέργων προστέθηκαν 12 εργαζόμενες από την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να κλείσει το ένα από τα δύο σούπερ μάρκετ που διατηρούσε. Οι εργαζόμενες αλλά και ο Σύνδεσμος Εργαζομένων καταγγέλλουν την απόφαση της διοίκησης να απολύσει τις 12 εργαζόμενες και τη χαρακτηρίζουν πραξικοπηματική. Γι' αυτό το λόγο αποφάσισαν, την Πέμπτη 5 Ιούνη να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα μας είπε η Ευαγγελία Μπιρμπίλη, εκπρόσωπος των εργαζόμενων στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου. «Αυτό το διάστημα δεχόμαστε επίθεση απολύσεων 12 εργαζομένων και συναδέλφων μας, με το σκεπτικό ότι έκλεισε η δραστηριότητα του σούπερ μάρκετ της Ενωσης στο Κουμπέ. Είμαστε σε μια δύσκολη αγορά εργασίας. Είναι πρώτη φορά που μια ντόπια επιχείρηση που απασχολεί Ρεθυμνιώτες, απολύει τόσους εργαζόμενους οι οποίοι από αύριο δε θα έχουν δουλιά».

Οι εργαζόμενοι στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, αποφάσισαν ομόφωνα, μετά από πρόταση συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 5 Ιούνη, μέρα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, που καλεί το ΠΑΜΕ, αναγκάζοντας και τον εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου να δεχτεί μια τέτοια απόφαση. Επίσης αποφάσισαν την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ στη Γενική Συνέλευση παρέμβαση έκανε ο Αντώνης Ουρανός, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στο κύμα απολύσεων και εκφοβισμού της εργοδοσίας, στη γενικότερη επίθεση που δέχεται σήμερα η εργατική τάξη της χώρας μας και να παλέψουν για να μη γίνουν πράξη οι νέες εργασιακές σχέσεις και ο εργασιακός μεσαίωνας που θέλει να επιβάλλει το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ