Πέμπτη 5 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Σήμερα στις κάλπες για πρύτανη

Αγωνιστικό ψηφοδέλτιο για το πανεπιστήμιο των κοινωνικών αναγκών, αυτό του καθηγητή Δ. Μπαρτζώκα

Στο ρυθμό των πρυτανικών εκλογών βρίσκεται σήμερα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), όπου τρία υποψήφια σχήματα διεκδικούν τις θέσεις διοίκησης του Ιδρύματος.

Με όραμα το δημόσιο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο των κοινωνικών αναγκών θέτει υποψηφιότητα για πρύτανης ο καθηγητής Δήμος Ι. Μπαρτζώκας και μαζί του για αντιπρυτάνεις οι Διδώ Κ. Γκιώκα και ο Γιώργος Μ. Σαρηγιάννης, που στη διακήρυξή τους τονίζουν ότι «το ΕΜΠ με την παράδοση του δημοκρατισμού και της προόδου που το χαρακτηρίζει μπορεί, με μιαν αντίστοιχη Πρυτανική Αρχή, να εμποδίσει την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων και των κατευθύνσεων της Μπολόνιας». Το συγκεκριμένο σχήμα στηρίζουν οι δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ και της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Οι παραπάνω υποψήφιοι με τη διακήρυξή τους απευθύνουν ένα ενωτικό αγωνιστικό κάλεσμα, μια «καθαρή φωνή προς όφελος του ΕΜΠ και της Παιδείας». Αναφέρονται στην αντιδραστική αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης και των εργασιακών σχέσεων, την υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων και τα νομοσχέδια που προωθούνται και περιγράφουν την απομάκρυνση των πανεπιστημίων από την κοινωνική τους αποστολή, την εξάρτησή τους από τους κανόνες της αγοράς, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε δημόσια ιδρύματα με καθολικά ιδιωτικοποιημμένες λειτουργίες.

«Η υποψηφιότητά μας - τονίζουν - έρχεται να υπογραμμίσει την ανάγκη ενωμένης αντίστασης στην εφαρμογή της παραπάνω πολιτικής. Η νέα Πρυτανική Αρχή με το ΔΕΠ τους άλλους εργαζόμενους και τους φοιτητές του ΕΜΠ και όλων των άλλων πανεπιστημίων, σε ένα ενιαίο μέτωπο Παιδείας, μαζί με τον ελληνικό λαό, που η ευαισθησία του και το ενδιαφέρον του για τα εκπαιδευτικά πράγματα ήταν και παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο, είναι δυνατόν να αποτρέψουν αυτές τις εξελίξεις ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα βρίσκεται στην εξουσία».

Υποψηφιότητα για τη θέση του πρύτανη του ΕΜΠ έχουν θέσει επίσης οι δυο νυν αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος, δηλαδή ο καθηγητής Ανδρέας Ανδρεόπουλος με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους Π. Κωττή, Εμ. Δρη και ο καθηγητής Σίμος Σιμόπουλος με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους Γ. Κονταξή, Ι. Γκόλια. Να σημειώσουμε ότι ο νυν πρύτανης Θ. Ξανθόπουλος έχει συμπληρώσει ήδη δυο τριετίες σε αυτή τη θέση και δε δικαιούται επανεκλογή για τρίτη θητεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ