Κυριακή 8 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εργασιακό περιβάλλον

Στους εργοστασιακούς χώρους είναι πολλαπλή η μόλυνση και εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κάθε φορά βιομηχανία (με οργανικά καρκινογόνα συνήθως απόβλητα, με αέριους υδρογονάνθρακες, με θειώδη και άλλα αέρια, με φθόριο, με απόβλητα μολύβδου, σκόνης σε ιδιαίτερα λεπτό διαμερισμό, βαρέα μέταλλα, αμίαντο κλπ. Ακόμη, με την ύπαρξη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, ραδιενέργειας και ακτινοβολιών). Για κάθε περίπτωση υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα και κανονισμοί (που συνήθως δεν τηρούνται).

Χώροι γραφείων

Στους χώρους των γραφείων έχουμε κινδύνους που προέρχονται από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπονται από κάθε είδους συσκευές, τις ακτινοβολίες από τις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τη μολυσμένη (πιο σωστά νοσηρή) ατμόσφαιρα λόγω των κλιματιστικών, με αποτέλεσμα τις διάφορες ιώσεις, η πιο επικίνδυνη από τις οποίες είναι η γνωστή «νόσος των λεγεωνάριων». Κίνδυνοι προέρχονται και από τους τρόπους κατασκευής των ίδιων των κτιρίων γραφείων, που βρίσκονται σε αντίθεση με το κλίμα της χώρας μας, συνθέτοντας το γνωστό φαινόμενο των «άρρωστων κτιρίων».

Γεωργικοί χώροι

Αναφέρθηκε ήδη το πρόβλημα των θερμοκηπίων με τα γεωργικά φάρμακα. Υπάρχουν ακόμη μια σειρά παρόμοιων προβλημάτων που οφείλονται στη χρήση απαγορευμένων ουσιών ή στην υπερβολική ποσότητά τους, πέρα από τις προδιαγραφές ή στη μη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας και κυρίως στη μη ύπαρξη μέτρων ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ