Κυριακή 8 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Φαρμακερές» αποφάσεις για τους ασφαλισμένους

Σε νέα ταλαιπωρία προκειμένου να προμηθευτούν απαραίτητα φάρμακα μπαίνουν οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, τόσο από αποφάσεις του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), που έχουν ως στόχο να βάζουν οι ασφαλισμένοι πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη φαρμακευτική τους περίθαλψη, όσο και από τη στάση που κρατάει η πλειοψηφία της ηγεσίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΦΣΑ, καλούνται οι φαρμακοποιοί-μέλη του από προχτές, Παρασκευή, να εκτελούν τις συνταγές που περιέχουν κινολόνες και κεφαλοσπορίνες γ΄ γενιάς με συνταγή, εκδίδοντας απόδειξη λιανικής πώλησης με όλο το ποσό της συνταγής στους ασθενείς και παραπέμποντάς τους στο ασφαλιστικό τους ταμείο για τη διεκδίκηση των χρημάτων τους.

Η απόφαση, σύμφωνα με τον ΦΣΑ, υπαγορεύτηκε από την επιμονή του ΕΟΦ να χορηγούνται τα αντιβιοτικά αυτά με ειδικό έντυπο συνταγής που δεν υπάρχει στα ασφαλιστικά ταμεία και με αντιβιογράμματα, που δημιουργούν προβλήματα πληρωμής των συνταγών σε φαρμακοποιούς που εκτελούν τις συνταγές.

Τη διαφωνία του, δικαίως αυτή τη φορά, εκφράζει ο ΦΣΑ για τη νέα λίστα φαρμάκων από τον ΕΟΦ, διότι σε αυτήν προβλέπεται ότι η συνταγογραφία ορισμένων φαρμάκων πρέπει να γίνεται από συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών. Κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο, αφού δεν έχουν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία όλες τις ειδικότητες των γιατρών και επίσης σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου και ιδίως της επαρχίας δεν υπάρχουν καθόλου κάποιες ειδικότητες.

Η εκπρόσωπος της «Πανεπιστημονικής Κίνησης Φαρμακοποιών» στο ΔΣ του συλλόγου, Ελ. Αρμενάκα, στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΦΣΑ, υπογράμμισε ότι τέτοιες αποφάσεις του ΕΟΦ είναι τερτίπια για να βάλουν ακόμα πιο βαθιά οι ασφαλισμένοι το χέρι στην τσέπη. Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία της στην απόφαση του ΦΣΑ που βάζει σε νέα ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους, τονίζοντας ότι «και η απόφαση του ΦΣΑ έχει αντικοινωνικό και αντιεπιστημονικό χαρακτήρα». «Οι φαρμακοποιοί, υπογράμμισε, θα πρέπει να εκτελούν όλες τις συνταγές των ασφαλιστικών ταμείων ανεξαρτήτως από δικαιολογητικά ή παραπεμπτικά στοιχεία, που δεν αφορούν τους φαρμακοποιούς αλλά τους θεράποντες γιατρούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται το αδιέξοδο για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (2012-06-22 00:00:00.0)
Νέες φαρμακερές περικοπές (2012-03-10 00:00:00.0)
Οδηγίες ΕΟΦ για το «Τ4» (2002-04-04 00:00:00.0)
Κόβουν την πίστωση στα φάρμακα (2001-03-14 00:00:00.0)
Απλουστεύστε τις διαδικασίες (1999-07-22 00:00:00.0)
Απαράδεκτη η λίστα φαρμάκων (1997-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ