Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απλουστεύστε τις διαδικασίες

Την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου τύπου συνταγής των φαρμάκων που θα απλουστεύσει τη διαδικασία της συνταγογραφίας και θα ελαττώσει τη γραφειοκρατία, επισήμαναν χτες οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ενιαίος τύπος συνταγής φαρμάκων που δημιουργήθηκε, όπως επισήμαναν, όχι μόνο δεν επέλυσε τα προβλήματα, αλλά αντιθέτως, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερα. Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι όλα έτοιμα για την εφαρμογή αυτής της συνταγής, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να μην ξέρουν αν μια συνταγή παλαιού τύπου κάποιου ταμείου είναι έγκυρη ή όχι.

Πολλά ασφαλιστικά ταμεία εξακολουθούν να καθυστερούν και μάλιστα κατά πολύ, την εξόφληση των συνταγών τους, με αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια να οφείλονται στους φαρμακοποιούς. Αυτή τη στιγμή, όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι του συλλόγου, οι φαρμακοποιοί, δυσκολεύονται να εκτελούν τις συνταγές.

Αναφερόμενοι στο θέμα των τιμών των φαρμάκων εξέφρασαν την άποψη πως όλες οι αρμοδιότητες πρέπει να ανατεθούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και όχι ο ΕΟΦ να έχει μόνο τον έλεγχο και το υπουργείο Εμπορίου να καθορίζει τις τιμές. Στη χθεσινή συνέντευξη επανέλαβαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης, οι χρόνια και βαριά ασθενείς που κάνουν θεραπεία στο σπίτι, να παίρνουν τα φάρμακα που απαιτούνται δωρεάν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και όχι από τα ιδιωτικά φαρμακεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ