Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενοχοι οι πολίτες!

Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα επιστρατεύει τώρα η κυβέρνηση για να "περάσει" την εντύπωση πως από την πλευρά της έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κάτι που αντίθετα δεν έχουν κάνει οι ...πολίτες.

Το μήνυμα αυτό, της αποενοχοποίησης, δηλαδή, των κυβερνητικών ευθυνών για τις καταστροφές που συνοδεύουν το τέλος της θερινής περιόδου, τα τελευταία χρόνια, "εμποτίζει" τα ραδιοτηλεοπτικά σποτ και εκπομπές που επεξεργάστηκε το υπουργείο Εσωτερικών και θα ξεκινήσουν άμεσα να προβάλλονται. Την ίδια στιγμή, επιχειρείται η ενοχοποίηση των πολιτών, γιατί μπορεί να μην έχουν ...καθαρίσει τα ξερά χόρτα από τον κήπο τους, ή να μην έχουν αρκετές βρύσες στην αυλή τους.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι προφανής: Η συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών για τις καταστροφές, δηλαδή η κυβερνητική πολιτική, που προωθεί την καταπάτηση των δημόσιων δασικών εκτάσεων. Που μειώνει συνεχώς τις δαπάνες για την προστασία και θωράκιση των δασών. Που υποβαθμίζει τις Δασικές Υπηρεσίες. Που μετατρέπει, τελικά, το δάσος των πολλών σε τσιφλίκι των λίγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ