Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σφραγίστηκαν τρία νυχτερινά κέντρα

Ανάμεσα σε απειλές, κατηγορίες, καταγγελίες "για οικονομικά εγκλήματα, κομπίνες και απάτες" και σε δηλώσεις για "ξεκαθάρισμα της παραλίας από παρανομίες", σφραγίστηκαν χτες το πρωί, με την παρουσία αστυνομικής δύναμης, τρία νυχτερινά κέντρα διασκέδασης - "Σάμπια", "Καλούα" και "Ζέφυρος" - τα οποία δεν έχουν τη νόμιμη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, από το Δήμο Αλίμου. Το έργο έχει παιχτεί και στο παρελθόν και αρκεί να περιμένουμε να δούμε αν θα έχει το ίδιο τέλος: Τη λειτουργία τους, δηλαδή, μετά από μερικές μέρες.

Οι εργαζόμενοι στο Καλούα αποδοκίμασαν με χειροκροτήματα την τοποθέτηση της κόκκινης κορδέλας που έβαλε ο Δήμος Αλίμου, σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο το μαγαζί. Ενώ κατηγορίες για "οικονομικά εγκλήματα, μαύρα λεφτά και κομπίνες", εκτοξεύτηκαν από τον Β. Καρπενάρο δικηγόρο του ιδιοκτήτη του Ζέφυρου Ανδρέα Αντύπα,προς το Δήμο Αλίμου. Τη δικαστική οδό θα ακολουθήσει, όπως τόνισε και ο Κ. Μαστοράκης, ιδιοκτήτης του "Σάμπια", που πέρυσι ονομαζόταν "Παπαγκάιο" και είχε κατεδαφιστεί από την Πολεοδομία ως αυθαίρετο.

Ενα από τα παράδοξα της χτεσινής σφράγισης ήταν η δήλωση του Δ. Ντάνου, προέδρου της διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά. Ο κ. Ντάνος μίλησε για την ανάγκη να επιβληθούν βαρύτερες ποινές προς τους παρανομούντες ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών, ενώ ο ίδιος υπέγραψε την παραχώρηση του χώρου όχι μόνο για το Καλούα, αλλά και για μια σειρά άλλα νυχτερινά κέντρα!!! Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι ίσως ο μόνος αρμόδιος - σύμφωνα με τη νομοθεσία - να ελέγχει την κατάσταση μέσα στο χώρο του...

Την ανάγκη να παρθούν μέτρα που θα οδηγήσουν στην οριστική λύση, τόνισε ο Χρήστος Κορτζίδης επικεφαλής της Παράταξης "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό": "Μετά από συζητήσεις 2 χρόνων ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας με απόφασή του, προτείνει την προώθηση ενός Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αφορά τις χρήσεις γης στην παραλιακή ζώνη και την απομάκρυνση των νυχτερινών κέντρων από αυτή. Κύριο μέλημά μας, πρέπει να είναι η προώθηση και εφαρμογή αυτού του Διατάγματος. Μόνο τότε θα δούμε αποτελέσματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ