Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΒΕΪΚΟΥ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα

Με έγγραφό της, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητά να... καταστρέψει εκείνη το χώρο, αντί για το Δήμο Νέας Ιωνίας

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για τη διάσωση της "Ομορφοκλησιάς", στο πάρκο Βεϊκου, από την τσιμεντοποίηση που σχεδιάζουν κυβέρνηση και δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας, εξέφρασαν για άλλη μια φορά χτες το βράδυ, οι κάτοικοι της περιοχής σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η "Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) Σπύρος Χαλβατζής και ο νομαρχιακός σύμβουλος της Παράταξης Θεοχάρης Παπαμάργαρης,ο οποίος χαιρέτισε στη συγκέντρωση. Ο επικεφαλής της ΔΗΠΙ Παναγιώτης Τσουκαλάς,ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης τόνισε: "Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε την περιοχή, από την επίθεση που δέχεται από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους υποτακτικούς τους και να την κάνουμε δάσος". Οι κάτοικοι δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την καταστροφή του χώρου.

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικό των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης για την τσιμεντοποίηση της έκτασης, που έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα, είναι ένα έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που αποκαλύπτει σήμερα ο "Ρ". Με βάση το έγγραφο, η ΓΓΑ ζητά από το Δήμο Νέας Ιωνίας να σταματήσουν οι εργασίες στην περιοχή, όχι γιατί είναι παράνομες, αλλά επειδή θα καταστρέψει η ίδια το χώρο, για να κατασκευάσει έργα υποδομής δίπλα στο κλειστό γήπεδο πινγκ - πονγκ για την Ολυμπιάδα του 2004!

Στο έγγραφό της προς το Δήμο Νέας Ιωνίας, με ημερομηνία 15/7/99 και αριθμό πρωτοκόλλου ΤΥ - Δα/Φ610 - 5/1914/οικ.1872, αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω: "... από το Δήμο σας γίνονται επιχωματώσεις πίσω από την Ομορφοκλησιά, οι οποίες καταλαμβάνουν ένα μεγάλο τμήμα έκτασης όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το εν λόγω έργο και αλλοιώνουν σημαντικά τη μορφολογία του φυσικού εδάφους, η οποία ελήφθη υπόψη για τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων όσο και για τις κυκλοφοριακές συνδέσεις και ρυθμίσεις εξωτερικά και εσωτερικά του χώρου ανέγερσης του Γυμναστηρίου".

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων, με πρωτοβουλία της "Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας" έχουν σταματήσει τις παράνομες επιχωματώσεις, οι οποίες είχαν σκοπό τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από αναδασωτέα, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Ολυμπιάδας του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ