Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο έκτος νεκρός οικοδόμος σε ένα μήνα στην Αθήνα

Ενας ακόμα οικοδόμος έπεσε νεκρός στον τόπο της δουλιάς, μεγαλώνοντας τη μακάβρια λίστα των εργατικών εγκλημάτων. Μόνο στην Αθήνα τον τελευταίο μήνα οι νεκροί οικοδόμοι έχουν φθάσει τους έξι και από τις αρχές του 2002 τους 42.

Χτες το πρωί, στο Ολυμπιακό έργο του Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο Αττικής, ο 29χρονος οικοδόμος Kreku Jani έπεσε την ώρα που εργαζόταν, με αποτέλεσμα το θάνατό του. Ο 29χρονος εργαζόταν στην Κ/Ξ ΔΕΚΑ ΑΤΕΒΕ - ΤΕΧΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, ανάδοχος του έργου η ΤΕ ΑΛΤΕ, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Το Συνδικάτο είχε επισημάνει «κατ' επανάληψη τους κινδύνους στο συγκεκριμένο έργο και σε σειρά άλλων», αλλά δε λήφθηκε κανένα μέτρο. Το «αυτί τους δεν ιδρώνει. Αυτό ακριβώς βγαίνει και από τον τελευταίο νόμο που ψήφισαν στη Βουλή, με τον οποίο βαφτίζουν τον εργοδότη και τεχνικό ασφαλείας. Δηλαδή, "έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα"». Μόνη απάντηση, τονίζει, είναι ο αγώνας για την υπεράσπιση της σωματικής ακεραιότητας, της ίδιας της ζωής των εργαζομένων που καθημερινά κινδυνεύουν να σκοτωθούν στα ανθρωποσφαγεία της εργοδοσίας. «Η ζωή τους δεν τους ανήκει. Μόνοι μας θα την προστατέψουμε», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ