Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γέμισε η πλατεία από θυμό και απόφαση

Από τη χτεσινή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Η μεγάλη πλατεία γύρω από το άγαλμα του Βενιζέλου χτες το βράδυ γέμισε με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ, με πανό και συνθήματα, με σηκωμένες γροθιές εργατών, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, εξέφρασαν μαχητικά την αντίθεσή τους στην αντεργατική πολιτική των απολύσεων και της ανεργίας. Ηταν εκεί οι εργαζόμενοι της ΒΑΛΚΑΝ, οι απολυμένοι της «Good Year», εργαζόμενοι των Ελληνικών Πετρελαίων, εργαζόμενοι της «Φλώρινα - Χωναίος» και άλλων επιχειρήσεων των εμφιαλωμένων ποτών, καπνεργάτριες, ξενοδοχοϋπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι, οικοδόμοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι. Τα συνθήματα «Αυτή η πολιτική η αντεργατική μ' αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη», έδωσαν στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο αγωνιστικό χαρακτήρα.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Κώστας Στάγκος, πρόεδρος του σωματείου απολυμένων εργατών της πολυεθνικής «Good Year», που πριν μερικά χρόνια πέταξε στο δρόμο 350 εργαζόμενους, για να μεταφέρει το εργοστάσιο στην Τουρκία και να αυξήσει ακόμα πιο πολύ τα τεράστια κέρδη της. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δημήτρης Αλιστρατηνός, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη «ΦΛΩΡΙΝΑ - ΧΩΝΑΙΟΣ», που δεν έχουν πληρωθεί για 8 μήνες και κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλιές τους, γιατί η εταιρία έκανε επένδυση στη Βουλγαρία και το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης πάει για λουκέτο.

Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Θανάσης Μητρούδας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της «ΒΑΛΚΑΝ», που διεξάγουν τώρα σκληρό αγώνα για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, που απειλούνται από τα σχέδια της εργοδοσίας να μεταφέρει τις εργασίες σε άλλη χώρα.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους δήλωσαν την απόφασή τους να στεριώσουν την κοινή δράση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

  • Μαχητική πορεία στους δρόμους της Καβάλας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι, οι νέοι και νέες της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη ανεργία και την αντιλαϊκή πολιτική. Στη συγκέντρωση, που προηγήθηκε, μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης.
  • Πικετοφορία στην αγορά των Ιωαννίνων πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις, στα πλαίσια της χτεσινής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ. Με αφετηρία το Δημαρχείο ξεκίνησαν δυναμική πορεία και μέσω της οδού Αβέρωφ, Ανεξαρτησίας και της 28ης Οκτωβρίου, όπου βρίσκονται εκατοντάδες μικρομάγαζα, κατέληξαν στη Νομαρχία.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πικέτες με συνθήματα του ΠΑΜΕ, μοίραζαν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως: «Η εργατιά παλεύει και θα νικήσει, αυτά τα μέτρα θα καταργήσει», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλιά» κ.ά.

Στην Αρτα και την Κέρκυρα έγιναν εξορμήσεις σε χώρους εργασίας στα κέντρα των πόλεων και στο Νομό της Αρτας σε κάποια χωριά. Στο Αγρίνιο το ΠΑΜΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με θέμα το οξυμένο και για την περιοχή του Αγρινίου πρόβλημα της ανεργίας.

  • Πραγματοποιήθηκαν οι συσκέψεις για την ανεργία που οργάνωσαν χτες οι Τοπικές Γραμματείες της Μαγνησίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων του ΠΑΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ