Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Φωνή αντίστασης στην εμπορευματοποίηση

Πορεία εργαζομένων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δρομοκαΐτειο, όπου γινόταν απεργία

Φωνή αντίστασης στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Ψυχικής Υγείας, στην εξουθένωση των λειτουργών της Ψυχικής Υγείας, στην υπαγόρευση του έργου τους από τους εισαγγελείς και τις δικαστικές αποφάσεις, ύψωσαν χτες οι γιατροί, ψυχολόγοι και εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ).

Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου πραγματοποίησαν χτες 24ωρη απεργία, κλείσιμο της εφημερίας και συμβολικό αποκλεισμό του ενός ρεύματος της Ιεράς Οδού από τις 10 π.μ έως τις 12 το μεσημέρι. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα που προκύπτουν από εισαγγελικές συμπεριφορές και δικαστικές αποφάσεις, αλλά και από τις τρομακτικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Τη συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου εξέφρασαν οι γιατροί, ψυχολόγοι και εργαζόμενοι του ΨΝΑ, οι οποίοι πραγματοποίησαν χτες πορεία απ' το ψυχιατρείο στο Δρομοκαΐτειο. Οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ με πορεία και κρατώντας πανό «Το Δαφνί δεν είναι αποθήκη ανθρώπινων ψυχών» και ακολουθούμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στη συγκέντρωση στο Δρομοκαΐτειο και ύψωσαν κοινή φωνή αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στην Ψυχική Υγεία.

Οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι είναι απαράδεκτη η καταδίκη ενός ψυχιάτρου και τριών νοσηλευτών του Δρομοκαΐτειου, με το σκεπτικό ότι δεν «περιόρισαν» (δηλαδή δεν καθήλωσαν προληπτικά) ασθενή για να εμποδίσουν το θάνατό του.

«Με αυτά τα δεδομένα για ποια Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση μπορεί ακόμα να γίνεται λόγος; Μήπως σαν απλή διαδικασία απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων και μόνο; Μήπως σαν διαδικασία καταβρόχθισης από τις ιδιωτικές κερδοσκοπικές και μη εταιρίες του φιλέτου της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης;», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί, ψυχολόγοι και εργαζόμενοι του ΨΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ