Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΑΒ
Δε βλέπει προβλήματα ο υφυπουργός

Τα αιτήματα των εργαζομένων μετέφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η Λ. Κανέλλη

Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, που αυτόν τον καιρό κινητοποιούνται, διεκδικώντας την επίλυση οξυμένων προβλημάτων, έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.

Ομως ο αρμόδιος υφυπουργός Ε. Νασιώκας στην απάντησή του εμφάνισε για το ΕΚΑΒ μια μαγική εικόνα, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Είπε ότι το ΕΚΑΒ επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκαν 300 νέες προσλήψεις της προηγούμενης χρονιάς και φέτος προκηρύσσονται άλλες 300 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και 700 νέες θέσεις για πληρώματα ασθενοφόρων. Ολα καλά τα βρήκε και στον εξοπλισμό, λέγοντας ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια 270 νέων ασθενοφόρων βρίσκεται ήδη στο στάδιο των προσφορών. Οσο για τα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, ισχυρίστηκε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο στα πλαίσια κατάρτισης του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ για τις υπερωρίες είπε ότι υπήρξε ένα πρόβλημα λόγω γραφειοκρατίας, για το οποίο όμως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Η Λ. Κανέλλη τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δε βγήκαν στο δρόμο στα καλά καθούμενα, αλλά επειδή έχουν συγκεκριμένα αιτήματα, για τα οποία κάλεσε τον υπουργό να δεσμευτεί συγκεκριμένα. Σχολιάζοντας τα όσα περί εκσυγχρονισμού και επέκτασης ανέφερε ο υφυπουργός, τόνισε: «Είναι εκσυγχρονισμός και επέκταση να μην έχουν αλλάξει στολή αυτοί οι άνθρωποι από το 1999; ΄Η να μιλάνε για ένα επίδομα στολής 178 Ευρώ; Στο θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών είναι γνωστή η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά σε εποχές SARS και AIDS δεν μπορείτε να μιλάτε για ειδική εξέταση των βαρέων και ανθυγιεινών για τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ