Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Με το ζόρι να μη δουλεύει τίποτα

Καταγγελία των σωματείων για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις

Κυβερνητική παρέμβαση για να εμποδιστεί η όποια δυνατότητα να δουλέψει έστω και στοιχειωδώς η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση 5 σωματεία των εργατοτεχνιτών. Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία κάνουν χειροπιαστό το μέγεθος του ψέματος και της κοροϊδίας από την πλευρά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η οποία το τελευταίο διάστημα στήνοντας κάθε τόσο φιέστες, εξαγγέλλει το ένα μέτρο μετά το άλλο για την ενίσχυσή της και ανάπτυξη της Ζώνης και επιπλέον δείχνουν πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση συνολικά τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών και οι Ενώσεις Αμμοβολιστών - Καθαριστών και Μετάλλου Σαλαμίνας, το πρόγραμμα του υπουργείου Αιγαίου για την κατασκευή 10 ακτοπλοϊκών πλοίων που θα καλύψουν τις άγονες γραμμές, όχι μόνο δε θα εκτελεστεί στη Ζώνη, αλλά πληροφορίες των σωματείων αναφέρουν για ανάθεση σε ναυπηγεία του εξωτερικού!

Ακόμα, τα 3 περιπολικά σκάφη ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος «με διαγωνισμό "κατευθυνόμενο" - όπως αναφέρουν - τα ανέθεσαν σε ισραηλινή εταιρία, η οποία και με περίσσιο θράσος τα ανέθεσε με υπεργολαβία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να τα κατασκευάσει»!

«Σημεία και τέρατα - συνεχίζουν - έγιναν και στο διαγωνισμό που αφορά την κατασκευή 7 πυροσβεστικών πλοίων, δαπάνης δισεκατομμυρίων και το θέμα έχει τεθεί με προσφυγές να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Τα σωματεία καλούν «τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όλους τους ενδιαφερόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Δε φτάνει μόνο να εξοργίζονται και να αγανακτούν. Η απάντηση μπορεί να είναι μία σε τέτοιους είδους πολιτικές: συντονισμένη - οργανωμένη πάλη για να ανατραπεί και το περιεχόμενο και οι φορείς της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ