Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην Ολομέλεια Εφετών η υπόθεση της Κ. Μπουρμπούλια

Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών και τον ορισμό εφέτη ανακριτή (άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) για την υπόθεση της πρωτοδίκη Κ. Μπουρμπούλια, ζητάει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλλάκης, με έγγραφό του προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρωτοδίκης Κ. Μπουρμπούλια κατηγορείται, γιατί, ως ανακρίτρια, δε δήλωσε κώλυμα αυτοεξαίρεσης από τις δικογραφίες κατηγορουμένων στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου με μετοχές «φούσκες», καθώς υπερασπιστής διάφορων κατηγορουμένων ήταν ο δικηγόρος Στ. Κουμεντάκης, με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό.

Ο Ε. Κρουσταλλάκης, μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος του αντεισαγγελέα Εφετών Γ. Κολιοκώστα, κρίνει τις πράξεις της Κ. Μπουρμπούλια ως ιδιαίτερα σοβαρές και θεωρεί ότι μπορεί να διαπράχθηκαν οι αξιόποινες πράξεις της αποσιώπησης λόγων εξαίρεσης, παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και δωροληψία δικαστή. Παράλληλα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε και γραπτές εξηγήσεις από την Κ. Μπουρμπούλια, για να ελεγχθεί αν συντρέχει περίπτωση πειθαρχικής δίωξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ