Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Ολοι αύριο έξω απ' το υπουργείο!

Αυτή ήταν η απόφαση δήμου και κατοίκων οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά χτες το βράδυ την πλατεία του Αγίου Νικολάου στην Κοκκινιά, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ενημέρωσης σχετικά με την «τρύπα» που άφησε πίσω της η προηγούμενη δημοτική αρχή με ευθύνη της κυβέρνησης

Αγωνιστικό ραντεβού έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, αύριο το πρωί, έδωσαν δήμος και κάτοικοι της Νίκαιας, κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης ενημέρωσης που διοργάνωσε χτες το βράδυ η δημοτική αρχή στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Το αίτημα κοινό: «Να δώσει τώρα η κυβέρνηση τα χρήματα που χρωστά στο δήμο και στους κατοίκους του». Και όπως σημείωσε ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, η αρχή πρέπει να γίνει με την προκαταβολή για το 2003, που η κυβέρνηση έδωσε στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο κόσμος που γέμισε την πλατεία χτες το βράδυ - όπως τόνισε ο δήμαρχος - είναι η μόνη δύναμη πίεσης στην κυβέρνηση για τη διεκδίκηση των έργων και των κονδυλίων και το πιο πολύτιμο στήριγμα για να γίνει πραγματικότητα αυτό που λέγαμε προεκλογικά: «Καλημέρα Κοκκινιά».

Στην ομιλία του ο Στ. Μπενετάτος επισήμανε την ανάγκη να γίνουν έργα για την πόλη, όπως η ανάπλαση της πλατείας Κουμπάκη, οι σχολές Ηράκλειτος, η ανάπλαση στα Ασπρα Χώματα, το Πνευματικό Κέντρο, η ανάπλαση του κέντρου και μια σειρά από άλλα έργα στα οποία δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Οσο δεν γίνονται αυτά τα έργα, εμείς, ανέφερε ο δήμαρχος Νίκαιας, θα καταγγέλλουμε ότι υπάρχουν σκοπιμότητες ή αποκλεισμός της δημοτικής αρχής που λειτουργεί με διαφάνεια από το μεγάλο φαγοπότι των έργων.

«Η Νίκαια δεν είναι μόνον το Σπίτι της Αρσης Βαρών, συνέχισε. Πρέπει άμεσα να γίνουν δρόμοι πρόσβασης, πεζοδρόμια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πλατείες, αναπαλαίωση δύο προσφυγικών τετραγώνων, το Μουσείο Μικρασιατικής Κληρονομιάς, χώροι στάθμευσης, αναβάθμιση του Μουσείου στη μάντρα του Μπλόκου και μια σειρά από άλλα έργα για τα οποία όμως αυτή τη στιγμή από την πλευρά της κυβέρνησης όχι μόνο δεν υπάρχουν κονδύλια, αλλά ούτε καν μελέτες».

Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια
Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του δήμου, επισήμανε για μια ακόμη φορά το χρέος των 13 δισεκατομμυρίων δραχμών που τον βαραίνει, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να παραμένουν απλήρωτοι οι συμβασιούχοι, για όλο το 2003. «Με την κινητοποίηση του περασμένου Μάρτη πήραμε 600 εκατομμύρια δραχμές και με αυτά καλύψαμε τους μισθούς και τις υποχρεώσεις του 2002. Από το ταμείο του δήμου χάνεται όλη η κρατική επιχορήγηση αφού αυτή έχει δοθεί στην προηγούμενη δημοτική αρχή», είπε ο Στ. Μπενετάτος.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει το δήμο και αφού διαβεβαίωσε ότι θα είναι πρωτοπόρος και συμπαραστάτης σε όλους τους αγώνες των ανέργων της πόλης, τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να αλλάξει η σημερινή πολιτική.

Από την πλευρά της, η Β. Νικολαΐδου, πρώην δήμαρχος Νίκαιας, κάλεσε τους κατοίκους να απαιτήσουν το κλείσιμο της «τρύπας» που δημιούργησε με τις προκαταβολές ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.

Στη συγκέντρωση ενημέρωσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς-Κορυδαλλού, Στέλιο Κριεζή, αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ, του Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά και δεκάδων άλλων μαζικών φορέων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ