Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο θόρυβος ξεκουφαίνει τους Αθηναίους!

Σε ...εκκωφαντικές συνθήκες ζουν πάνω από τους μισούς Αθηναίους, αφού το 54% είναι εκτεθειμένοι σε στάθμες θορύβου που ξεπερνούν τα 66 Ντεσιμπέλ.

Αυτό επισημάνθηκε χτες σε εκδήλωση του εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στη Βίλα Καζούλη με θέμα: «Ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα θορύβου, με έμφαση στις μεσογειακές χώρες».

Ο θόρυβος, πάντως, αυξάνεται συστηματικά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς, σύμφωνα με τις μελέτες, ένας στους δύο Ευρωπαίους είναι εκτεθειμένος σε μη αποδεκτές στάθμες αστικού και κυκλοφοριακού θορύβου. Συγκεκριμένα, ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των πολιτών της ΕΕ είναι εκτεθειμένο σε μη αποδεκτές στάθμες αστικού και κυκλοφοριακού θορύβου. Πρόσφατες, μάλιστα, έρευνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έδειξαν ότι το 30% των Ευρωπαίων πολιτών ζουν καθημερινά σε υψηλές στάθμες θορύβου, που προκαλούν όχληση κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένα ποσοστό υποφέρει από τις ψυχοσωματικές επιπτώσεις της έκθεσης αυτής.

Σημειώθηκε, επίσης, ότι μία από τις μεγαλύτερες πηγές θορύβου είναι η λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων, τόσο στους δημόσιους, όσο και στους οικιακούς χώρους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ