Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Ελεύθερος ο Σουδανός γιατρός

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά χθες ο σουδανικής καταγωγής γιατρός, El - Hiber Moawia, ο οποίος κρατούνταν στην Ασφάλεια Πατρών περισσότερο από δύο εβδομάδες με την κατηγορία της μη κατοχής διαβατηρίου και άδειας παραμονής στη χώρα μας.

Μετά και τις ενέργειες της Επιτροπής Πάτρας της «Συσπείρωσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκρινε βάσιμη την προσφυγή που κατέθεσε ο Σουδανός γιατρός και του χορήγησε οχτάμηνη προσωρινή άδεια παραμονής.

Να θυμίσουμε ότι ο El - Hiber Moawia, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη χώρα περισσότερο από 15 χρόνια, βρέθηκε χωρίς διαβατήριο, γιατί, όταν το έστειλε για θεώρηση στη χώρα του, η κυβέρνηση του Σουδάν το κατακράτησε παράνομα και αυθαίρετα.

Αιτία αποτελούν τα αντίθετα πολιτικά φρονήματα του El - Hiber Moawia, προς το εκεί καθεστώς και αφορμή η δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό, της αντίθεσής του στο μουσουλμανικό νόμο για το επιτρεπτό της τέλεσης γάμου μεταξύ πρώτων εξαδέλφων. Υποστήριξε, δηλαδή, δημόσια και με την ιδιότητά του ως γιατρός, ότι τέτοιοι γάμοι πρέπει να απαγορευτούν από το μουσουλμανικό Δίκαιο, για λόγους υγείας και αιμομειξίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ