Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Ο δήμαρχος αρνείται την πρόσληψη επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Την άμεση πρόσληψη 14 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στο Δήμο Λαυρεωτικής, για τις οποίες ο νέος δήμαρχος αρνείται να γίνουν, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Δικαιοσύνης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη.

Οπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, τον Αύγουστο του 2002 προκηρύχτηκαν αφού εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ, 14 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο Δήμο Λαυρεωτικής. Μετά την κατάθεση αιτήσεων και σχετικών δικαιολογητικών από αρκετούς υποψηφίους για τις παραπάνω θέσεις, η αρμόδια κατά το νόμο επιτροπή συνέταξε καταλόγους επιτυχόντων και αποτυχόντων, όμως δεν τους ανάρτησε στο Δημοτικό Κατάστημα, γιατί είχαν ανασταλεί όλες οι διαδικασίες προσλήψεων λόγω δημοτικών εκλογών.

«Ο νέος δήμαρχος Λαυρίου - υπογραμμίζουν οι βουλευτές - όχι μόνο αρνήθηκε να αναρτήσει τους σχετικούς πίνακες όπως όφειλε παρά τις σχετικές υπομνήσεις του ΑΣΕΠ (αναρτήθηκαν στις 21/2/03 από τον Πρόεδρο της επιτροπής) αλλά έκρυψε και τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των επιτυχόντων και αποτυχόντων», σημειώνουν. Μάλιστα, «μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις από το ΑΣΕΠ αλλά και τη διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δεν έχει παραδώσει στο ΑΣΕΠ τα σχετικά έγγραφα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης».

Ετσι, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να προσληφθούν άμεσα οι επιτυχόντες της συγκεκριμένες προκήρυξης θέσεων που εκτός των άλλων θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του δήμου. Επίσης, ρωτούν τι μέτρα θα πάρουν κατά της αυθαίρετης και παράνομης στάσης του δημάρχου Λαυρεωτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ