Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι για τις ιδιωτικοποιήσεις

Σε ιδιώτες παραδίδονται δημοτικές υπηρεσίες, αρχής γενομένης από τον τομέα καθαριότητας

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι του Δήμου Κορυδαλλού, μετά και τη νέα απόφαση του δημάρχου να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, αρχίζοντας από τον τομέα καθαριότητας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι και με συμπαραστάτες συναδέλφους τους στον τομέα καθαριότητας από όλους τους γειτονικούς δήμους κατέκλυσαν την αίθουσα της συνεδρίασης, ζητώντας την ανάκληση των τριών προηγούμενων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που ανοίγουν το δρόμο ώστε να περάσει η καθαριότητα της πόλης σε ιδιώτες.

Ο δήμαρχος Στ. Χρήστου, όμως, όχι μόνο αρνήθηκε ακόμη και τη συζήτηση του αιτήματος, αλλά επιπλέον πρότεινε - και η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο το ενέκρινε - να ληφθεί απόφαση για την έγκριση μελέτης που θα αφορά τον τρόπο εκτέλεσης της εργασίας «Περισυλλογή, Συγκέντρωση και Απομάκρυνση βαρέων ογκωδών άχρηστων αντικειμένων από διάφορα σημεία σε κοινόχρηστους και λοιπούς χώρους», που σημαίνει ένα βήμα προς την ιδιωτικοποίηση.

Η αγωνιστική παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα» καταψήφισε αυτήν την απόφαση και οι σύμβουλοί της Απ. Συρίγος, Χ. Πατεράκης και Νίκη Καζαντζίδου κατήγγειλαν το δήμαρχο ότι αφού υποβάθμισε σκόπιμα την υπηρεσία της καθαριότητας, την παραδίδει τώρα σε ιδιώτες. Η «Δημοκρατική Ενότητα», όπως τόνισε ο επικεφαλής της Απ. Συρίγος, «θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και με την κινητοποίηση των δημοτών θα αποτρέψουν αυτήν την αρνητική, για την πόλη μας, εξέλιξη. Οι Κορυδαλλιώτες δικαιούνται με τα υψηλά δημοτικά τέλη που πληρώνουν μια πόλη καθαρή, που μόνο η ανάπτυξη της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας μπορεί να εγγυηθεί».

Ακύρωσε την κατασκευή σχολείων

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο εκλεκτός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σημερινός δήμαρχος και η πλειοψηφία πήραν μία ακόμα εκτρωματική απόφαση: Να ακυρώσουν το πρόγραμμα για την κατασκευή δύο σχολικών κτιρίων, παρά το γεγονός ότι είχαν εξευρεθεί και το οικόπεδο και τα χρήματα! Πρόκειται για την ανέγερση δύο διδακτηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο χώρο των 26 στρεμμάτων του πρώην Ασύλου Ανηλίκων.

«Το θέμα των σχολείων, επισήμανε στην ομιλία του ο Απ. Συρίγος, επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας", δείχνει καθαρά ότι η δημοτική αρχή δε θέλει να κατασκευάσει σχολικά κτίρια, γιατί προσβλέπει στη μείωση του σχολικού πληθυσμού στη δημόσια εκπαίδευση, αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Παιδείας για τη λύση του προβλήματος της "διπλοβάρδιας" στην πόλη μας. Ο δήμαρχος συχνά επικαλείται την έλλειψη χώρων, οικοπέδων κατάλληλων. Οταν βρεθεί το οικόπεδο, επικαλείται την έλλειψη χρημάτων. Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε το οικόπεδο, έχουμε τα χρήματα και τρία χρόνια δεν κατασκευάζουμε τα κτίρια. Γιατί; Τι θα πείτε στους γονείς που επανειλημμένα τους έχετε υποσχεθεί τη λύση του προβλήματος της διπλοβάρδιας;».

Με ευθύνη της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημάρχου, το θέμα αυτό τέθηκε στη συνεδρίαση χωρίς σχετική εισήγηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ