Τρίτη 24 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα οι εκλογές

Κάλεσμα στους συμβασιούχους γιατρούς - οδοντιάτρους ΙΚΑ να υπερψηφίσουν τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στις εκλογές που γίνονται σήμερα Τρίτη στο Σύλλογο Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής από τις 8 π.μ έως τις 8 μ.μ απευθύνει με ανακοίνωσή της η παράταξη.

Οι αναδιαρθρώσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση και την ΕΕ εξαφανίζουν και τον τελευταίο δημόσιο ιστό που υπάρχει στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας - Ασφάλισης, ενώ η πολιτική της κυβέρνησης, βαθιά αντιλαϊκή και αντιδραστική, εκφράζεται κραυγαλέα στο χώρο του ΙΚΑ, υπογραμμίζει η παράταξη. Το ΙΚΑ, κατ' επίφαση κορμός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), πρωταγωνιστεί στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του με το γνωστό «184», τον έλεγχο των συνταγών από ιδιωτική εταιρία, την καθαριότητα, τη φύλαξη - όπου υπάρχει - και την προώθηση του «Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ΠΦΥ» που στόχο έχει να περιορίσει τις παροχές με το μειωμένο ήδη, αλλά και λιγότερο ακόμη προσωπικό, στο όνομα της εξασφάλισης, δήθεν, πόρων.

«Πρόκειται για επιλογές που μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες του κράτους, εντατικοποιούν την εργασία, εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες υγείας και ασφάλισης» τονίζει η ΔΑΣ και υπογραμμίζει ότι και με ευθύνη της ηγεσίας του ΣΕΥΠΙΚΑ η πλειοψηφία των γιατρών παραμένει όμηρος των διαθέσεων και σχεδιασμών της διοίκησης του ΙΚΑ.

Η ΔΑΣ καλεί τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους να παλέψουν για ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και την την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας. Επίσης να παλέψουν για να είναι το προσωπικό της Υγείας - Πρόνοιας και οι γιατροί του ΙΚΑ Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας και να προσληφθεί άμεσα το αναγκαίο προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Απαραίτητο για τις εκλογές είναι το βιβλιάριο του ΤΣΑΥ (της ασφάλισης), ενώ οι γιατροί μπορούν να ψηφίζουν σε όποιο απ' τα δέκα εκλογικά τμήματα διευκολύνονται, ανεξάρτητα από το πού υπηρετούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ