Τρίτη 24 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ
Θα είμαστε απέναντι

Συνήθως οι σύλλογοι των γονέων έχουν διεκδικήσεις σε θεσμικό ή υλικό επίπεδο απ' την πολιτεία.

Χτες όμως ο Ζαχαρίας Μπατιστάκης που μίλησε στη συνέντευξη Τύπου εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, ξάφνιασε με το αίτημά του που συμπυκνώθηκε σε πέντε λέξεις: «Να μην κάνει απολύτως τίποτα».

Ολόκληρη η ομιλία του Ζ. Μπατιστάκη ήταν μια κατάθεση ψυχής: «Με ρωτούσε, είπε, η κ. Μαρία, ένα μέλος του Συλλόγου Οικογένειας "Παρέμβαση" από τη Χαλκίδα. "Πρόεδρε, πες εκεί που θα πας στους μεγάλους, στη Χαλκίδα θα γίνει τίποτα; Εχουμε γεμίσει. Την απάντηση δεν μπορώ να τη δώσω. Θέλουμε να τον παρακαλέσουμε τον υπουργό Υγείας να μην πειράξει το ΚΕΘΕΑ. Είναι ένας συμπαγής Οργανισμός που δουλεύει με τα παιδιά που είναι μέσα στις κοινότητες, τα δικά μας παιδιά. Δουλεύει με τους γονείς που ματώνουμε διαρκώς. Αυτό το συμπαγή, μονολιθικό Οργανισμό έρχονται οι τροπολογίες που καταθέτει ο υπουργός να βάλουν δυναμίτη στα θεμέλια».

Αναφερόμενος στην πρόθεση του υπουργείου να διορίσει στο ΔΣ του ΚΕΘΕΑ 2 μέλη του ΟΚΑΝΑ και να το συγκροτεί σε σώμα ο υπουργός, ο Ζαχ. Μπατιστάκης υπογράμμισε: «Ο ΟΚΑΝΑ έχει άλλη φιλοσοφία. Εμείς δεν πιστεύουμε στα υποκατάστατα αλλά στα "στεγνά" προγράμματα. Ζητάμε κοινωνική επανένταξη για τα παιδιά μας, να ξαναγίνουν ενεργοί πολίτες. Ισως να μην έχουμε πολύ δυνατή φωνή, έχουμε όμως ψυχή, δύναμη και πόνο. Βοηθήστε να μείνει αυτός ο φορέας που είναι πετυχημένος, να μείνει όπως είναι. Οσο προσπαθεί ο υπουργός να επιβάλει τέτοιες τροπολογίες, εμείς θα είμαστε απέναντι. Δε θα περάσει. Να μην κάνει απολύτως τίποτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ