Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταγγελία για την αστυνομική βία σε βάρος διαδηλωτών

Παράσταση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας

Eurokinissi

Την πρακτική της απαγόρευσης των διαδηλώσεων με αστυνομική διαταγή, αλλά και τη χρήση απίστευτης βίας σε βάρος διαδηλωτών που διαμαρτύρονται ειρηνικά κατήγγειλε χτες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Σωτήρη Μπάγια αντιπροσωπεία της ομάδας νομικής υποστήριξης της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», αποτελούμενη από την Ελένη Ζαφειρίου, τον Κώστα Τουμασάτο και τον Κώστα Διάκο. Αφού του ανέφεραν την από μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» καταδίκη της βίας που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους του Ασπροπύργου και του Διρού, επισήμαναν την έξω από τα συνταγματικά πλαίσια παρουσία στις διαδηλώσεις αστυνομικών με πολιτικά που κακοποιούν και συλλαμβάνουν πολίτες που διαδηλώνουν.

Τέτοιες ενέργειες, τόνισαν, παραβιάζουν ανοιχτά το κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, υπονομεύουν το δικαίωμα των εργαζόμενων να διαμαρτύρονται δημόσια και να διεκδικούν τα αιτήματά τους και αποτελούν συνέχεια του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που συγκροτούν ο τρομονόμος, η Συνθήκη Σένγκεν, η Ευρωπόλ, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, ο θεσμός του αστυνόμου της γειτονιάς κλπ.

Εξερχόμενη από το γραφείο του Σ. Μπάγια, η Ελένη Ζαφειρίου είπε ότι η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς να αντισταθούν στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό, να υπερασπίσουν με μαζικούς αγώνες τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα αυταρχισμού εναντίον διαδηλωτών είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να υλοποιήσει την πολιτική της.

Ο Σωτήρης Μπάγιας ζήτησε από την ομάδα νομικής υποστήριξης την υποβολή γραπτού υπομνήματος, λέγοντας ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες που υπάρχουν. Ακόμα είπε ότι θα διενεργηθεί έρευνα και αν διαπιστωθούν αξιόποινες πράξεις από αστυνομικούς θα ασκηθούν διώξεις.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Σωτήρης Μπάγιας, στις 4/5, όταν κάτοικοι της Μάνδρας είχαν αποκλείσει την Εθνική Οδό, διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής στην περιοχή, είχε παραγγείλει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, όχι μόνο σε βάρος των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής Μάνδρας, αλλά και σε βάρος των επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που δεν απέτρεψαν την κατάληψη του δρόμου και δε συνέλαβαν κανέναν από τους διαμαρτυρόμενους!!! Υπόψη ότι τότε δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στους οδηγούς από την κατάληψη του οδοστρώματος, αφού η τροχαία είχε προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω παρακαμπτηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ