Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Συνεχίζεται το ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ για τους μετανάστες

Με τις ουρές της ντροπής να μην έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, έληξε χτες η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για άδειες παραμονής μεταναστών. Βέβαιο θεωρείται ότι οι περισσότεροι δε θα κατορθώσουν να «νομιμοποιηθούν» και θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, εξαναγκασμένοι να εργάζονται με εξευτελιστικά μεροκάματα, ανασφάλιστοι και χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα.

Με τη διαδικασία νομιμοποίησης που επέβαλε η κυβέρνηση πήρε «άριστα» στην υλοποίηση της νέας αντιμεταναστευτικής πολιτικής που έχει υιοθετηθεί από τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενδεκτικό είναι πως από τους περίπου 1.000.000 μετανάστες που ζουν στη χώρα, η κυβέρνηση υπολογίζει να ανανεώσουν ή να αποκτήσουν άδεια παραμονής, μόνο 400.000.

«Η κυβέρνηση θέλει τους μετανάστες σκλάβους», επισήμαναν χτες εκπρόσωποι του Συντονιστικού των Μεταναστευτικών Συλλόγων, Κοινοτήτων και Ενώσεων. Κατήγγειλαν την απαράδεκτη διαδικασία νομιμοποίησης και τόνισαν ότι δε φταίνε οι ίδιοι γιατί δεν μπορούν να προσκομίσουν και να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά


ΣΕΛ.  8

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ