Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Κατάληψη του δημαρχείου για τη χωματερή

Κατάληψη του δημαρχείου των Ανω Λιοσίων έκαναν, χθες, οι κάτοικοι της πόλης με πρωτοβουλία της Διαδημοτικής Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Απομάκρυνση της Χωματερής, αντιδρώντας στη χωροθέτηση των νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή τους.

Η κυβέρνηση, χωρίς να υπολογίσει την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής επί πολλά χρόνια από τη λειτουργία της χωματερής στα Ανω Λιόσια και παρά τις λαϊκές αντιδράσεις, στις 12 Ιούνη με νομοθετική ρύθμιση χωροθέτησε ΧΥΤΑ στη θέση Σκαλιστήρι του Δήμου Φυλής, που βρίσκεται δίπλα στη σημερινή χωματερή και στη θέση νταμάρι Μουσαμά, δίπλα ουσιαστικά στα σπίτια στη Ζωφριά.

«Η Διαδημοτική Επιτροπή μέσα απ' τις ενέργειες της, όπως και σήμερα με την κατάληψη, θέλει να δείξει την πλήρη αντίθεση στη χωροθέτηση ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική και να καταγγείλει την κυβέρνηση, αλλά και το Δήμο Ανω Λιοσίων και Φυλής, που με τη στάση τους το τελευταίο διάστημα δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο, παρά να δεχτούν την ύπαρξη των χωματερών.

Οι τελευταίες πυρκαγιές στη χωματερή δείχνουν πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση για την πόλη μας και ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση είναι μια ταφόπλακα στο δήμο μας. Ζητάμε από το λαό της περιοχής και από τους δημότες των γύρω δήμων να στηρίξουν τον αγώνα μας. Η Διαδημοτική Επιτροπή δηλώνει ξεκάθαρα πως δε θα δεχτεί τη νέα χωροθέτηση», δήλωσε στο «Ρ» ο Χάρης Κωστόπουλος, μέλος της Διαδημοτικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ