Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθησαν Κινέζοι δουλέμποροι

Διεθνής εγκληματική οργάνωση, που δρούσε στη χώρα μας και, μέσω συνεργατών που διέθετε σε Κίνα, Ιαπωνία, Μαλαισία, Ιράν, Ιορδανία, Γερμανία, Ολλανδία και Καναδά, προωθούσε Κινέζους μετανάστες σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στον Καναδά, εξαρθρώθηκε απ' την Αστυνομία το περασμένο Σάββατο.

Τα μέλη της οργάνωσης, ουσιαστικά, εκβίαζαν τους «πελάτες» τους για να λάβουν τις 15.000 ευρώ (τόσο κοστολογούσαν το κάθε κεφάλι), ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που βασάνισαν ή απείλησαν ευθέως μετανάστες ή τις οικογένειές τους! Αναζητούσαν νεαρά άτομα από φτωχές περιοχές της Κίνας, τους υπόσχονταν μεταφορά και εξεύρεση εργασίας σε χώρες της Ευρώπης. Ακολούθως, τους προμήθευαν με πλαστά διαβατήρια και τους συνόδευαν μέχρι την Ελλάδα, όπου τους φυλάκιζαν σε σπίτια και απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή μέχρι και 15.000 ευρώ για τον καθένα, ώστε να τους απελευθερώσουν! Σε περίπτωση αδυναμίας ή άρνησης καταβολής των χρημάτων απ' τους συγγενείς τους στην Κίνα ή στη χώρα μας, τους εκβίαζαν, τους βασάνιζαν και απειλούσαν αυτούς και τις οικογένειές τους...

Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθησαν σε διαμερίσματα των περιοχών Μεταξουργείου και Καλλιθέας συνολικά 10 Κινέζοι, από 23 έως και 37 ετών και χτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ