Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετατρέπεται σε πόλη παροχής υπηρεσιών

Συνέντευξη Τύπου της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» για τις παρεμβάσεις που γίνονται στην πόλη

«Δεν υπάρχει πόλη που να έχει παρόν και μέλλον όταν η παραγωγική ανάπτυξή της μεταλλάσσεται σε πόλη παροχής υπηρεσιών. Οταν καθημερινά κλείνει ή μεταφέρεται αλλού μια βιοτεχνία ή βιομηχανία ή δε γίνονται παραγωγικές επενδύσεις».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε με αφορμή παρεμβάσεις που γίνονται στην πόλη τον τελευταίο καιρό - όπως η λεγόμενη αξιοποίηση των χερσαίων εκτάσεων του λιμανιού - και τη σημασία που έχουν οι σχεδιασμοί αυτοί για το μέλλον της Θεσσαλονίκης.

«Δίπλα στο Μουσείο Κινηματογράφου, μέσα στο λιμάνι, θα γίνει νέο υπερπολυτελές εστιατόριο. Τι θα γίνει όμως με τις υποδομές του λιμανιού για να μπορέσει αυτό να αναπτυχθεί, τι θα γίνει γενικότερα με την παραγωγική ανάπτυξη της πόλης; Γίνονται ξενοδοχεία οι μύλοι "Αλλατίνη", γίνονται μπόουλινγκ, ρετσινάδικα και ουζάδικα τα κεραμεία "Αλλατίνη". Δε λέμε ότι δεν πρέπει να γίνουν κι αυτά, αλλά δεν μπορεί να είναι αυτό παραγωγική ανάπτυξη και δεν πρόκειται να δεχτούμε σχεδιασμούς που οδηγούν στην αλλαγή του χαρακτήρα της πόλης», τόνισε ο Αγ. Σαχίνης. Πρόσθεσε ότι για όλα αυτά η διοίκηση του Δήμου έχει κορυφαία ευθύνη και αρνητική συνεισφορά.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Μπουτάρης ζήτησε να αποδοθούν στην πόλη οι εκτάσεις του Γ΄ Σώματος Στρατού και της ΔΕΘ, να σταματήσει η γκετοποίησή τους και να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου και πολιτισμού. Για το Γ΄ Σώμα Στρατού, σημείωσε ότι με τη μετατροπή του σε ΝΑΤΟική βάση δημιουργούνται, πέραν των άλλων, σοβαρά προβλήματα ασφάλειας για όλο το κέντρο της πόλης.

Η δημοτική σύμβουλος Χρ. Γιαταγάνα αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υποβάθμισης της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στα δικαστήρια και το νέο σιδηροδρομικό σταθμό και είπε ότι η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», με σειρά δράσεων που θα αναπτύξει μαζί με τους ενδιαφερόμενους φορείς, θα ζητήσει τη λύση των προβλημάτων της παραπάνω συνοικίας.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης αναφέρθηκαν επίσης στα γεγονότα που συνόδευσαν την πρόσφατη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ. Ο Αγ. Σαχίνης κατήγγειλε την κυβέρνηση για το κλίμα που διαμορφώθηκε στην πόλη και που οδήγησε, όπως είπε, τους πολίτες στο να αρχίσουν να «αμπαρώνουν» τα καταστήματα με λαμαρίνες, αλλά και τη διοίκηση του δήμου που «προανήγγειλε κατεστραμμένα καταστήματα» και ζητούσε από την κυβέρνηση να πληρώσει τις ζημιές. Σχετικά με τη στάση του δημάρχου στην περίοδο της συνόδου, ο Γ. Μπουτάρης είπε ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος, που εκείνες τις μέρες εξαφανίστηκε, ενδιαφέρεται περισσότερο για τις δημόσιες σχέσεις του, ενώ είναι απών όταν η πόλη αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Τέλος, στην παρέμβασή του εκ μέρους της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ο Κ. Δρούτσας, μιλώντας, υπογράμμισε ότι παρόλο που επιχειρήθηκε να προβληθεί από τα ΜΜΕ η εικόνα της Θεσσαλονίκης - τενεκεδούπολης και να εστιαστεί το ενδιαφέρον στα επεισόδια, η Θεσσαλονίκη ήταν και παραμένει η πόλη των κινημάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Καταιγίδα» φόρων για τα λαϊκά στρώματα (2008-12-10 00:00:00.0)
«Καταιγίδα» φόρων για τα λαϊκά στρώματα (2008-12-10 00:00:00.0)
Οργανο καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων (2008-09-02 00:00:00.0)
Καταδικάστε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα «μαξιλαράκια» τους (2006-10-04 00:00:00.0)
Στην ούγια γράφει ΠΑΣΟΚ... (2005-07-09 00:00:00.0)
Παρουσίαση της πρωτοβουλίας για τη διεκδίκηση του δήμου (2002-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ