Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΟΙ
Καλούνται να επιστρέψουν ποσά από τις συντάξεις τους!

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται συνταξιούχοι του πρώην Ταμείου Ασφαλίσεων Τυπογράφων και Μισθωτών Γραφικών - το οποίο έχει συγχωνευτεί από το ΙΚΑ - καθώς καλούνται να επιστρέψουν στο ΙΚΑ και μάλιστα με τόκο, χρήματα που εισέπραξαν, μετά από δικαστικές αποφάσεις, για αναπροσαρμογή των πενιχρών τους συντάξεων ανάλογα με τις συντάξιμες αποδοχές τους.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Επικρατείας έκανε δεκτή αίτηση αναίρεσης του ΙΚΑ, διότι όπως ισχυρίστηκε μολονότι οι συνταξιούχοι έχουν δίκιο, υπερέχει το δημόσιο συμφέρον έναντι του ατομικού συμφέροντος!

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου, «οι συνάδελφοι χαμηλοσυνταξιούχοι, αδυνατώντας να επιστρέψουν τα ποσά αυτά, βρίσκονται σε οικτρή οικονομική θέση, αλλά και σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αφού αντιμετωπίζουν την απειλή απώλειας και ακόμα και αυτής της μοναδικής τους οικίας, που απέκτησαν μετά από εργασία 35-40 ετών, σε συνθήκες ανθυγιεινής εργασίας». Μάλιστα, όπως σημειώνεται, το σωματείο έχει κάνει επανειλημμένες συναντήσεις με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλο, ο οποίος τους έχει δώσει συνεχείς υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος με νομοθετική ρύθμιση, αλλά βεβαίως δεν έγινε τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ