Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΗ «ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ»
Αποκλείουν σήμερα τον ΑΗΣ Μελίτης

Την είσοδο της Νομαρχίας Φλώρινας απέκλεισαν χτες από τις 6 έως τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι της «ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ», που εδώ και 19 μήνες είναι απλήρωτοι. Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, οι λιγνιτωρύχοι, σήμερα, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Μελίτης και παράλληλα θα κλείσουν και τον εθνικό δρόμο. Στο πλευρό τους, σταθερός συμπαραστάτης, βρίσκεται το ΚΚΕ.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από την 1η Γενάρη του 2002. Και κάθε ένας από αυτούς έχει να λαμβάνει περίπου 15.000-20.000 ευρώ. Εξαιτίας της κακοδιαχείρισης, η επιχείρηση έχει περιέλθει σε δεινή θέση. Μετά από σειρά κατασχέσεων, η επιχείρηση έχει αποψιλωθεί και σε μηχανολογικό εξοπλισμό.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να πληρωθούν άμεσα και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.

Τα στελέχη της ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ, που και χτες βρέθηκαν στο πλάι τους, προειδοποίησαν τους εργαζόμενους πως λύση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της περιοχής, που συνδέεται άμεσα με τον ενεργειακό τομέα της χώρας μας κάτω από δημόσιο έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ