Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΕΣ «ΜΕΤΑΞΑ»
Υπερεντατικοποίηση μέχρι λιποθυμίας!

Τέσσερις τραπεζοκόμες λιποθύμησαν από τις αναθυμιάσεις των απορρυπαντικών και νοσηλεύτηκαν, ενώ στις υπόλοιπες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αναρρωτικές άδειες στο νοσοκομείο «Μεταξά». Αιτία γι' αυτή την κατάσταση είναι οι τρομακτικές ελλείψεις τραπεζοκόμων σε συνδυασμό με το νέο σύστημα της κεντρικής διανομής του φαγητού στους ασθενείς (πριν γινόταν από τις κουζίνες των κλινικών). Ετσι λιγότερες από 40 τραπεζοκόμες καλούνται να καλύψουν σε δυο βάρδιες τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Την κατάσταση περιέγραψαν χτες με τα πιο μελανά χρώματα οι ίδιες οι τραπεζοκόμες σε περιοδεία στο νοσοκομείο του Μ. Βαρδάκη, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της Ελ. Παπαδοπούλου, νομαρχικής συμβούλου Πειραιά. Οι τραπεζοκόμες είναι αναγκασμένες να δουλεύουν σε ένα χώρο 30 τετραγωνικών μέτρων χωρίς εξαερισμό και χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας. Εκτός από τη μεταφορά έχουν επωμιστεί και με το πλύσιμο των δίσκων με ισχυρό απορρυπαντικό, που προκάλεσε και τις λιποθυμίες.

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» του «Μεταξά» με ανακοίνωσή της ζητά να γίνουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού για την κουζίνα, που να καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου, καθώς και να παρθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το μόνο που θα καταφέρει η διοίκηση -και θα είναι υπόλογη γι' αυτό- είναι να παραδώσει τη διανομή σε ιδιωτικές εταιρίες μια που οι εργαζόμενες θα βγουν στο τέλος σε μόνιμη αναρρωτική άδεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ