Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Συσπείρωση στα συνδικάτα και κοινή πάλη

Ανακοίνωση με αφορμή τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, η οποία διατηρεί στην παρανομία χιλιάδες αλλοδαπούς εργάτες

Οικονομικοί μετανάστες - μικροπωλητές τρέχουν να ξεφύγουν στη διάρκεια άγριας καταδίωξης που εξαπέλυσε χτες στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομία

Eurokinissi

Οικονομικοί μετανάστες - μικροπωλητές τρέχουν να ξεφύγουν στη διάρκεια άγριας καταδίωξης που εξαπέλυσε χτες στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομία
Κάλεσμα στους Ελληνες εργάτες, στους οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες να συσπειρωθούν στα Συνδικάτα τους, να δώσουν από κοινού την πάλη για να μην υλοποιηθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για το διωγμό και τη σκληρή εκμετάλλευση των μεταναστών, απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώθηκε σχετικά με τη νομιμοποίηση των μεταναστών, η Ομοσπονδία Οικοδόμων επισημαίνει:

«Λίγες μέρες μόνο μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση μπήκε στην τροχιά υλοποίησης των ρατσιστικών αυταρχικών μέτρων που αποφάσισε η ΕΕ με πρόσχημα τη "λαθρομετανάστευση".

Η απαράδεκτη διαδικασία νομιμοποίησης των οικονομικών μεταναστών και προσφύγων, που υποχρέωσε την πλειοψηφία τους να μην κατορθώσει να νομιμοποιηθεί, σχεδιάστηκε από τα κυβερνητικά επιτελεία, με απώτερο στόχο το διωγμό τους ή την αιχμαλωσία τους σε καθεστώς παρανομίας και σκληρής εκμετάλλευσης, απόλυτα εξαρτημένους από τους εργοδότες, χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες.

Η βίαιη πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ ενάντια σε οικονομικούς μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, δεν πρέπει κυρίως να περάσει, πρέπει να αποτραπεί. Η ενεργός ταξική αλληλεγγύη των Ελλήνων στους οικονομικούς μετανάστες μπορεί να φέρει ένα τέτοιο αποτέλεσμα».

Η Ομοσπονδία καλεί Ελληνες και αλλοδαπούς να παλέψουν μαζί:

- Για να νομιμοποιηθούν οι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς τις σημερινές πολύπλοκες διαδικασίες, χωρίς τους σκληρούς όρους νομιμοποίησής τους, που τους αναγκάζουν να ζουν σε μόνιμη αγωνία, φόβο, ανασφάλεια και ομηρία.

- Για να παρθούν μέτρα προσαρμογής τους στο κοινωνικό περιβάλλον, για ίσα δικαιώματα στο μεροκάματο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, πλήρη δικαιώματα και δυνατότητες για τη μόρφωση των παιδιών τους, την εκμάθηση της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού της πατρίδας τους, για ανθρώπινες συνθήκες στέγασής τους, περίθαλψής τους κλπ.

- Για την προώθηση διακρατικών συμφωνιών, ώστε το σύνολο των ημερών ασφάλισης που πραγματοποιούν στη χώρα μας να έχουν ισχύ και στις χώρες τους και να υπολογίζονται ως χρόνια ασφάλισης με όλα τα δικαιώματα που παρέχονται σ' αυτές (συντάξεις, περίθαλψη κλπ.).

- Για να βάλουμε φραγμό στην εκδήλωση αντιλήψεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, που το κεφάλαιο χρησιμοποιεί σαν όπλο ενάντια στην ενότητα των Ελλήνων εργατών και οικονομικών μεταναστών, με στόχο την αποδυνάμωση των αγώνων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ