Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΩΝ
Επεσαν οι μάσκες των εργατοπατέρων

Απάντηση της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ στους συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ, που δήλωσαν υποταγή στον Καρέλια

Ο εργατοπατερισμός και η υποταγή στην εργοδοσία των συνδικαλιστών των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, στην Ομοσπονδία Καπνεργατών Ελλάδος (ΟΚΕ) έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι συνδικαλιστές αυτών των παρατάξεων μαζί με δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις 13 Ιούνη δικάζονταν στο δικαστήριο της Καλαμάτας, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους ο καπνοβιομήχανος Καρέλιας, επειδή, ως μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας, είχαν μοιράσει ανακοίνωση μέσα στο εργοστάσιο. Την ημέρα της δίκης, όπου ουσιαστικά στο εδώλιο είχε καθίσει η συνδικαλιστική δράση, οι συνδικαλιστές των τριών παραπάνω παρατάξεων έσπευσαν να «τα βρουν» με τον βιομήχανο, ώστε αυτός να... ανακαλέσει τη μήνυση, ζητώντας του λίγο - πολύ... συγνώμη και επιπλέον καταδέχτηκαν να εισπράξουν από τον Καρέλια και... ένα εκατομμύριο δραχμές για τα... «έξοδά» τους! Ομως η... δράση τους δε σταματάει εδώ. Αυτοί ακριβώς οι συνδικαλιστές δε δίστασαν να ζητήσουν από πάνω και τα ρέστα από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, επειδή προτίμησαν να παραμείνουν με ψηλά το κεφάλι αντί να υποκλιθούν στον Καρέλια, να υπερασπιστούν αγωνιστικά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ εξέδωσαν μάλιστα και ανακοίνωση στις 19 Ιούνη, καταλογίζοντας... ευθύνες στους αγωνιστές συνδικαλιστές, γιατί δεν αποδέχτηκαν τη συμφωνία με τον Καρέλια. Ενώ ως πρόσχημα για τη στάση υποταγής που επέδειξαν χρησιμοποιούν το εξής... «σκεπτικό»: «Να μη διακινδυνεύσουμε καμία έστω πιθανότητα καταδικαστικής απόφασης, γιατί αυτό μπορεί να γίνει πιλότος για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα»!

Η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε δίνει την απάντηση που πρέπει σε αυτού του τύπου τους συνδικαλιστές: «Αντί να υπερασπιστούν - αναφέρει - το αυτονόητο δικαίωμα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος να μπαίνει στο χώρο εργασίας, να οργανώνει και να περιφρουρεί τους αγώνες του και τους εργαζόμενους από την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, αντί από κατηγορούμενοι να γίνουν κατήγοροι του Καρέλια, της εργοδοσίας, αλλά και των πολιτικών εκφραστών και μηχανισμών που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη, υποκλίθηκαν στον Καρέλια και με επαίσχυντο κείμενο συμβιβασμού που κυκλοφόρησαν, για να γίνει δυνατή η παύση της "δίωξης" και να βγάλουν από τη δύσκολη θέση τον Καρέλια, και όσους είναι πίσω του, μετά τη γενική κατακραυγή που ξεσηκώθηκε από τις ενέργειές του, ουσιαστικά "αναγνωρίζουν" δικαίωμα στην εργοδοσία να απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση στα εργοστάσια του κλάδου!».

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει δε ότι: «Οι μάσκες των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών και των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ έχουν πέσει προ πολλού. Η ενέργειά τους αυτή απλά επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι καμία σχέση δεν έχουν με την αγωνιστική - ταξική ιστορία, τις παραδόσεις και το φιλότιμο της εργατικής τάξης και του κλάδου. Δεν έχουν τσίπα, το μόνο που τους αξίζει είναι η περιφρόνηση της εργατικής τάξης» και επισημαίνει ότι «η ενίσχυση του ΠΑΜΕ αποτελεί την καλύτερη απάντηση για την περιφρούρηση και διεύρυνση των κατακτήσεών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ