Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψυχιατρικό αδιέξοδο στην Αττική

Απεργούν σήμερα στο Δρομοκαΐτειο και κάθε Σάββατο στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Οι τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού στα ψυχιατρεία, αλλά και στους ψυχιατρικούς τομείς των γενικών νοσοκομείων της Αττικής έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση. Πέρα απ' την απραξία της κυβέρνησης, η κατάσταση επιτείνεται και με τον τρόπο που το υπουργείο Υγείας ρύθμισε το θέμα των αναγκαστικών - των λεγόμενων εισαγγελικών - εισαγωγών συνολικά στο Λεκανοπέδιο Αττικής τις μέρες των εφημεριών.

Ετσι σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο και προχωρούν στο κλείσιμο της εφημερίας, ενώ το σωματείο των εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο αποφάσισε 24ωρες απεργίες κάθε Σάββατο που ο Ψυχιατρικός Τομέας του νοσοκομείου δέχεται τα εισαγγελικά περιστατικά.

Οπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο σε τμήματα 40 διεγερτικών ασθενών κάνουν υπηρεσία μία ή δύο νοσηλεύτριες, ενώ στο Θριάσιο ο ψυχιατρικός τομέας έχει τη μικρότερη στελέχωση σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό απ' όλους τους ψυχιατρικούς τομείς της Αθήνας. Μάλιστα, όπως τονίζει το σωματείο των εργαζομένων στο Θριάσιο, τα πραγματικά κενά σε έμψυχο υλικό καθιστούν το νοσοκομείο «δυνητικά επικίνδυνο».

Το σωματείο των εργαζομένων στο Θριάσιο σημειώνει ότι παρά τις υπουργικές αποφάσεις για συγκεκριμένο αριθμό εισαγγελικών περιστατικών, υπάρχει συστηματική παραβίαση. Επίσης τονίζει ότι συνολικά η λειτουργία του νοσοκομείου θα καταστεί επικίνδυνη λόγω των τρομακτικών ελλείψεων προσωπικού και ζητά τη στελέχωση με τις ειδικότητες που λείπουν, καθώς και την άμεση καταβολή των ρεπό και των κανονικών αδειών.

Οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο ζητούν να σταματήσει η βιομηχανία δικαστικών διώξεων σε βάρος των υπαλλήλων, λόγω της αδυναμίας τους να δεχτούν τα εισαγγελικά περιστατικά. Ηδη οι μηνυτήριες αναφορές μέσα στην τελευταία διετία ξεπέρασαν τις εκατό. Επίσης ζητούν προσλήψεις προσωπικού και νομοθετική ρύθμιση για την κατ' εξαίρεση πρόσληψη ανδρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ