Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΛΩΡΙΝΑ - ΧΩΝΑΙΟΣ»
Νέα απεργία σήμερα

Με 24ωρη απεργία, συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι 150 εργαζόμενοι της επιχείρησης «Φλώρινα - Α. Χωναίος ΑΒΕΕ». Διεκδικούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους - είναι 10 μήνες απλήρωτοι - και διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του εργοστασίου. Σήμερα στις 10 το πρωί πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, μέσα από νέο κύκλο καταλήψεων και μαζικών διαδηλώσεων.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Επιχείρησης «Χωναίος», χτες, έδωσε συνέντευξη Τύπου παρουσία εκπροσώπων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και των μελών του προεδρείου της διοίκησης του ΕΚΘ. Καταγγέλθηκε ως κοινωνικά ανάλγητη η στάση της κυβέρνησης, που ενώ γνωρίζει το πρόβλημα δε λαμβάνει μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Σωματείου Δ. Αλιστρατινός, η οικονομική δυσπραγία στην επιχείρηση της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια, όταν η εταιρία επέκτεινε - με επιδότηση - τις δραστηριότητές της στη Βουλγαρία, όπου κατέχει τη δεύτερη θέση στον τομέα εμφιαλωμένων προϊόντων και την πρώτη στον τομέα των χυμών. Εδώ και μήνες το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης υπολειτουργεί και οι εργοδότες εμφανίζονται να μην είναι σε θέση να υλοποιήσουν ούτε τη συμφωνία για φασόν εμφιάλωση του «Lucozade» για λογαριασμό αγγλικής εταιρίας, αφού υπάρχει όρος που προβλέπει ότι προηγούμενα θα πρέπει να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους.

Συνολικά, οι οφειλές της επιχείρησης υπολογίζεται ότι ανέρχονται στο ποσό των 6 δισ. δραχμών. Ενώ η αξία των περιουσιακών της στοιχείων εκτιμάται σε πάνω από 12 δισ. δραχμές. Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί αντιμέτωπη με 20 πλειστηριασμούς, οι οποίοι αναβλήθηκαν μετά και από παρέμβαση των εργαζομένων. Στις 9 Ιουλίου προγραμματίζεται νέος πλειστηριασμός του εργοστασίου, τον οποίο κινεί η βιομηχανία επεξεργασίας χάρτου ΒΙΣ, που έχει να λαμβάνει 200.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ