Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Ζητάνε δουλιά και συνεχίζουν να διαδηλώνουν

Με δικαστική δίωξη απειλεί τους απεργούς ο Παπαδήμας, ώστε να καλύψει τις ευθύνες του για τους 675 που πέταξε στο δρόμο

Από τη χτεσινή κατάληψη στο δημαρχείο στα Ανω Λιόσια
Από τη χτεσινή κατάληψη στο δημαρχείο στα Ανω Λιόσια
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με νέα κατάληψη στο δημαρχείο, πορεία προς τα Σίδερα Ζοφριάς, κλείσιμο του δρόμου και συμβολική κατάληψη μιας ώρας στην εφορία της πόλης, οι απολυμένοι των επιχειρήσεων του δήμου Ανω Λιοσίων με τη συμπαράσταση των συναδέλφων τους μονίμων υπαλλήλων. Απαιτούν να ανακληθούν οι 675 απολύσεις που αποφάσισε η διοίκηση του Δήμου.

Από την πλευρά του ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Ν.Παπαδήμας, την ίδια στιγμή που για να παίξει διάφορα προεκλογικά παιγνίδια καταδικάζει στην ανασφάλεια της ανεργίας τους συμβασιούχους, σπεύδει να χαρακτηρίσει και καταχρηστική την απεργία συμπαράστασης των εργαζομένων στο Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Ισχυρίζεται πως «από την απεργία ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι πολίτες» και απειλεί τους εργαζόμενους με δικαστικά μέτρα. Κι αυτό, την ώρα που εξαιτίας και αποκλειστικά με ευθύνη του ίδιου και της πολιτικής που εφαρμόζει, οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης.

«Τα σκουπίδια παραμένουν με ευθύνη της διοίκησης, η οποία δε λύνει το πρόβλημα, ενώ το σχέδιο "Ξενοκράτης" κανείς δεν το εμποδίζει», τονίζει στον «Ρ» ο Γ. Παπαπαναής, πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο. «Οσον αφορά τα δικαστικά μέτρα δε μας ξαφνιάζουν, είναι πάγια τακτική τους. Δε μας φοβίζουν και το ξέρουν. Ας δώσει λύση στο πρόβλημα των απολύσεων και μετά μας απειλεί. Για εμάς έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένη η συμπαράστασή μας στον αγώνα των απολυμένων», καταλήγει δίνοντας απάντηση στον δήμαρχο.

Ο δήμαρχος, μετά από μέρες εμπαιγμού των απολυμένων, δήλωσε πως θα συναντηθεί σήμερα με τα σωματεία του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων για το πρόβλημα. Μετά τη συνάντηση έχει υποσχεθεί, για μια ακόμα φορά, πως θα ενημερώσει τους απολυμένους για τις εξελίξεις που υπάρχουν.

Το ΚΚΕ

Τη συμπαράσταση στον αγώνα των απολυμένων δήλωσε για μια ακόμα φορά το ΚΚΕ, με επίσκεψη του βουλευτή Τάκη Τσόγκα στο χώρο της κατάληψης στο δημαρχείο. Συνομίλησε με τους εργαζόμενους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ μέχρι την τελική νίκη τους, η οποία θα είναι η επαναπρόσληψη όλων όσα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως είπε.

«Είναι γνωστό ότι σε όλη την Ελλάδα οι Δήμοι, οι οποίοι στηρίζονται απ' το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΣΥΝ απολύουν μαζικά εργαζόμενους ακριβώς γιατί υπηρετούν την πολιτική της κυβέρνησης, μια πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους απασχολήσιμους, μια πολιτική που τους θέλει ομήρους στα σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ», σημείωσε ο Τ. Τσόγκας.

Κατέληξε υπενθυμίζοντας πως «η κυβέρνηση φέρνει σήμερα το νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση στο Δημόσιο, τους δήμους και τις νομαρχίες όπου 2 εργαζόμενοι θα μοιραστούν μια θέση εργασίας, αφού το απαγορεύει να υπογράφουν σύμβαση για δουλιά πάνω από 20 ώρες την εβδομάδα. Κυβέρνηση και ΝΔ που στηρίζει αυτά τα μέτρα δείχνουν πως θέλουν εργαζόμενους απασχολήσιμους με μερική απασχόληση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ