Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πορεία αναπαλαίωσης... .

Τις προάλλες και, πάντως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου θυμήθηκε τη συνθηματολογία του πατέρα του και μίλησε, για «υπερήφανη εξωτερική πολιτική». Λίγο πριν, ο νέος γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας αμέσως μετά την εκλογή του, θυμήθηκε τον όρο μη προνομιούχοι, κάνοντας, βέβαια, τη διευκρίνιση, ότι στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται πλέον μόνον οι άκρως περιθωριοποιημένοι κι όσοι πεθαίνουν της πείνας. Προφανώς, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, κλπ., κλπ., έχουν γίνει πλέον προνομιούχοι...

Χτες, ήταν η σειρά του Γ. Παπαντωνίου. Σε συνέντευξή του στο «Εθνος» σημειώνει: «Τώρα έχουμε ισότιμες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μιλάμε με τους Αμερικανούς σαν Ευρωπαίοι, γιατί ανήκουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δε χρειάζεται να έχουμε κάποια συμπλεγματική συμπεριφορά. Ασκούμε μια υπερήφανη εξωτερική πολιτική...». Ενώ, ο Γ. Παπανδρέου επανήλθε με νέες δηλώσεις του, καλώντας τους «μη προνομιούχους» να συσπειρωθούν και να στηρίξουν τη ...νέα πορεία της κυβέρνησης.

Προφανώς, όσο θα συνεχίζεται και θα εντείνεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τόσο θα δυναμώνει και η αναπαλαίωση των πολύμορφων μεθόδων χειραγώγησης των λαϊκών συνειδήσεων από το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ