Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Κεντροαριστεροί οραματισμοί... και υπονοούμενα

Συμβολική και σημαντική για την προώθηση της κεντροαριστεράς, χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης, την τοποθέτηση του Ν. Μπίστη στη θέση του υφυπουργού Δημόσιας Διοίκησης. Αμφότεροι, κατά τη χτεσινή τελετή παραλαβής από τον Ν. Μπίστη των καθηκόντων του, αφού κατέθεσαν την αριστερή τους προέλευση, σημείωσαν ότι έχουν πολλά κοινά στοιχεία στην υπόθεση συνεργασίας της κεντροαριστεράς. Την ίδια ώρα, ο υπουργός δήλωνε - και ο νέος υφυπουργός σημείωνε ότι θα ενσωματωθεί στο έργο του υπουργείου - ότι θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς όλες οι αντιδραστικές αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και των υπαλλήλων σε αυτήν.

Το εγκώμιο του απερχόμενου υφυπουργού, Στ. Μπένου έπλεξαν τόσο ο Κ. Σκανδαλίδης όσο και ο Ν. Μπίστης, τον οποίο χαρακτήρισαν πετυχημένο και με πολύτιμη προσφορά στο υπουργείο. Ο Στ. Μπένος άφησε αιχμές για την αποχώρησή του, λέγοντας ότι συνιστά «σοκ» η αποπομπή από την κυβέρνηση ενός ανθρώπου με το πιο αποτελεσματικό έργο - εννοούσε τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (!) - και δήλωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική, ωστόσο θα υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ ως απλός πολίτης.

Αιχμές άφησε ο Στ. Μπένος και για συναδέλφους του και τη σχέση τους με τη διαπλοκή, λέγοντας ότι στα 25 χρόνια που βρίσκεται στην πολιτική δεν έχει πάρει ούτε μία δραχμή, πέρα από την αποζημίωσή του ως βουλευτής και δήμαρχος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ