Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να σπάσει ο φαύλος κύκλος

Οι εργαζόμενοι, η πλειοψηφία των αγροτών και των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών, η νεολαία, βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Προκλήσεις που απειλούν το εισόδημά τους, τα εργασιακά τους δικαιώματα, το δικαίωμά τους στη δουλιά, τα δικαιώματά τους στην Κοινωνική Ασφάλιση. Ποτέ άλλοτε, στο παρελθόν, δεν υπήρξε τέτοια συσσώρευση απειλών κατά των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν μόνον τα προβλήματα που προαναφέραμε, αλλά καλούνται να ζήσουν σε ένα καθεστώς διαρκούς περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων, σε ένα καθεστώς παγκόσμιου στρατιωτικού νόμου.

Και όμως, αν νομίζετε ότι όλα αυτά έχουν μεγαλύτερο βάρος από το βάρος των κ. κ. Μπίστη, Κοντογιαννόπουλου και Κουλούρη, κάνετε μεγάλο λάθος. Τουλάχιστον, λάθος για τα μέτρα και τα σταθμά της συντριπτικής πλειοψηφίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ενα ξεφύλλισμα των χτεσινών εφημερίδων και η παρακολούθηση των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων αποδεικνύουν ότι ο μηχανισμός δημιουργίας και διάχυσης των εντυπώσεων έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει το «τίποτα» σε «θέμα».

Ομως, θα ήταν άδικο να αφήσουμε έξω από τον κύκλο των ευθυνών, γι' αυτά τα φαινόμενα, τους συγκυρίαρχους του πολιτικού συστήματος, αυτούς που δίνουν την πρώτη ύλη για τις επικοινωνιακές αθλιότητες, την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Αφού, η μεν πρώτη προσδίδει στον «ανασχηματισμό» της κοσμογονικές διαστάσεις, η δε δεύτερη υψώνει τη σημαία των πρόωρων εκλογών λες και έχει να προτείνει μια άλλη πολιτική απ' αυτήν που ασκείται σήμερα.

Οι δικλείδες του δικομματισμού τίθενται και πάλι σε λειτουργία για να συγκρατήσουν εντός των ορίων τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να την εκτονώσουν και να τη χειραγωγήσουν. Ανασύρονται, από τα αζήτητα, καρικατούρες της «κεντροαριστεράς» και της «κεντροδεξιάς».

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, η νεολαία, έχουν στα χέρια τους δύο «όπλα» για να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Για να επιβάλουν τη συζήτηση για τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματά τους, για να διεκδικήσουν και να πετύχουν τη λύση τους. Οι αγώνες και η ψήφος τους μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της δικομματικής εναλλαγής στην κυβερνητική εξουσία. Για να έχει νόημα και αντίκρισμα η καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για να μην έχει δικαίωμα η Νέα Δημοκρατία να «ψαρεύει» στα θολά νερά μιας δήθεν αντιπολίτευσης, για να ακυρωθούν τα σχέδια αντιστήριξης του δικομματισμού από τις «κεντροαριστερές» και «κεντροδεξιές» εφεδρείες, υπάρχει τρόπος. Η ενίσχυση του ΚΚΕ, της δύναμης αντίστασης και ανατροπής στο δρόμο για τη συγκρότηση του Μετώπου ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό, για την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας στην πατρίδα μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιμένει για τον κεντροδεξιό πόλο(2009-06-18 00:00:00.0)
Εμπόδια στην εναλλαγή τους(2007-04-13 00:00:00.0)
Ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρή αντιπολίτευση(2004-02-18 00:00:00.0)
Μαζικός απεγκλωβισμός από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ(2002-06-08 00:00:00.0)
Μονόδρομος η υπερψήφιση του ΚΚΕ(2000-02-20 00:00:00.0)
Μια "τρύπα" ακριβώς στο "κέντρο"!(1997-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ