Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΗΜΙΤΗΣ Ο ... ΕΞΥΓΙΑΝΤΗΣ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ! «Τομή στον πόλεμο κατά της διαπλοκής θα πρέπει να θεωρηθούν τα μέτρα που εξαγγέλλει ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για το Πόθεν Εσχες των βουλευτών. Θεσπίζεται ο πραγματικός και ουσιαστικός έλεγχος των περιουσιακών τους στοιχείων και όποιος "συλληφθεί" ως παραβάτης, θα εκπίπτει άμεσα από το βουλευτικό αξίωμα. Ο έλεγχος θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο και θα ανοίγονται ακόμη και προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί. Παράλληλα, ανακοινώνεται η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών της χώρας και θα κληθεί η Ν.Δ. να συναινέσει για την ισχύ τους, από τις προσεχείς εκλογές» (Από το βασικό θέμα των ΝΕΩΝ).

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΙΑΤΟ... «Δουλειά και μάλιστα γρήγορα, θα ζητήσει από τους υπουργούς του ο Κ. Σημίτης, μετά τη σημερινή ορκωμοσία των νέων μελών και θα τους συστήσει να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Το "τρίτο πιάτο", πάντως, το ετοιμάζει για αύριο: Εκλογικός νόμος, με άξονα το "σπάσιμο" περιφερειών, "πόθεν έσχες" αυστηρότερο ως προς τον έλεγχο και μεταβολές στην Αυτοδιοίκηση. Τα οικονομικά μέτρα, η "Χάρτα", θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο. Ολα αυτά σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί» (Βασικό θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

«ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ»... «Σε μια ύστατη προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα μετά και τον ανασχηματισμό-παρωδία της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τώρα να προχωρήσει στην κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών, παρά τις αντιρρήσεις συνταγματολόγων που επισημαίνουν ότι οι αλλαγές αφορούν στον εκλογικό νόμο και δεν μπορούν να ισχύσουν στις προσεχείς εκλογές» (Από το βασικό θέμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).

Η ΑΓΩΝΙΑ... «Η Κυβέρνησις που ορκίζεται σήμερα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας μάλλον θα είναι η τελευταία Κυβέρνησις Σημίτη. Η αγωνία του Πρωθυπουργού ότι "δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγές", προδιαγράφει ότι μέχρι τις εκλογές δεν θα γίνη άλλος ανασχηματισμός. Και κατ' επέκτασιν, ότι το σημερινό σχήμα θα είναι η Κυβέρνησις της ήττας. Πολύ περισσότερο αν τελικά επισπευσθούν οι εκλογές» (ΕΣΤΙΑ).

«ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ»... «H στάση που υιοθετούν ο Κώστας Σημίτης ή ο Κώστας Καραμανλής στα ελληνοτουρκικά, στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την E.E., πόσο μάλλον σε ό,τι αφορά την εσωτερική δομή και λειτουργία των κομμάτων τους, δεν είναι απόρροια συνδιαλλαγής με τον "ξένο παράγοντα". Είναι επιλογές που γίνονται, αναλόγως της περιστάσεως, με γνώμονα το εθνικό ή το κομματικό συμφέρον, και όχι καθ' υπόδειξιν της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών ή κάποιου άλλου, απροσδιόριστου, "ξένου κέντρου αποφάσεων"» (Αθ. Ελλις - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ