Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Εμπαίζονται από κυβέρνηση και ΑΔΕΔΥ

Με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης. Η πρότασή του για το νέο μισθολόγιο, σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για τις αναδιαρθρώσεις στη Δημόσια Διοίκηση, που παρουσίασε το υπουργείο Εσωτερικών, έρχεται να συνδέσει το μισθό με την παραγωγικότητα και το βαθμό, καθηλώνοντας μισθολογικά και βαθμολογικά οποιοδήποτε εργαζόμενο δεν είναι «υπάκουος» στις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές.

Στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομίας όλο αυτόν τον καιρό περιστρέφει τη συζήτηση για το αν ο κατώτερος βασικός μισθός θα είναι 580 ή στα 590 ευρώ. Ενας μισθός που σε καμιά περίπτωση δεν είναι ικανός να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και που δεν προκύπτει από πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, αλλά από ενσωμάτωση επιδομάτων στο βασικό μισθό. Δηλαδή, χρήματα που έτσι και αλλιώς παίρνουν οι εργαζόμενοι. Και όλα αυτά με την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ να μην αντιδρά, παρόλο που έχει ως αίτημα κατώτερο βασικό μισθό τα 1.000 ευρώ.

Ενδεικτικό ήταν ότι χτες ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης είπε στους δημοσιογράφους πως παρουσίασε σε σύντομη συνάντηση στην ΑΔΕΔΥ ένα «εξισορροπημένο σενάριο μισθολογίου», που προβλέπει αυξήσεις μεταξύ 3,5 και 6%. Στην πραγματικότητα, στη συνάντηση αυτή δεν παρουσιάστηκε τίποτα συγκεκριμένο και για αυτό κανονίστηκε νέα συνάντηση για αύριο Τετάρτη. Ο λόγος που ο υπουργός ανακοίνωσε κάτι τέτοιο ήταν για να συνεχίσει να συντηρεί ένα κλίμα που αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους. Μια μεθόδευση που η ΑΔΕΔΥ δε βγήκε καν να τη διαψεύσει, παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ