Τρίτη 22 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μονά ζυγά δικά τους

Σημειώνουμε τα παρακάτω, μόνο και μόνο, για να δώσουμε περισσότερο χειροπιαστά και συγκεκριμένα τι σημαίνει η πολιτική των καπιταλιστικών διαρθρωτικών αλλαγών, των κάθε λογής απελευθερώσεων, των νόμων της αγοράς, κλπ., κλπ. Με δυο λόγια, τι σημαίνει η πολιτική της κυβέρνησης, με την οποία, βέβαια, συμπλέει και η ΝΔ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, η ηγεσία του ΣΕΒ, αφού δήλωσε τη συμφωνία και την υποστήριξή της στην κυβέρνηση, για τον προετοιμαζόμενο νέο αναπτυξιακό νόμο, ζήτησε περισσότερο γοργή και τολμηρή εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής των διαρθρωτικών αλλαγών. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ ζήτησαν ακόμη μεγαλύτερη απελευθέρωση της αγοράς (δηλαδή, του «δικαιώματός» τους να αυξάνουν όποτε και όσο θέλουν τις τιμές). Την ίδια στιγμή, όμως, κι ενώ απεύχονται δήθεν την παρέμβαση της εκάστοτε κυβέρνησης στην οικονομία, απαίτησαν την παρέμβαση του κράτους στη συγκράτηση των μισθών και στην παραπέρα περιστολή των κοινωνικών παροχών.

Με δυο λόγια, μονά ζυγά δικά τους, τα θέλουν οι μεγαλοβιομήχανοι. Και, βέβαια, η κυβέρνηση δεν τους χαλά χατίρι. Αλλωστε, αυτό είναι και το περιεχόμενο της πολιτικής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ