Τρίτη 22 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Υποκριτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Συμμετέχει το ΔΗΚΚΙ στο διάλογο για το εκλογικό σύστημα

Για υποκρισία κατηγόρησε χτες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ, τονίζοντας πως λίγους μήνες πριν τις εκλογές «η ΝΔ προβάλει τελείως υποκριτικά και όψιμα τα θέματα του Χρηματιστηρίου και της "κάθαρσης"», ενώ το «ΠΑΣΟΚ σκέφθηκε πολύ όψιμα και υποκριτικά να μιλήσει, για εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος πολιτικού και κομματικού συστήματος».

Ο Δ. Τσοβόλας κατήγγειλε πως «οι μονομάχοι του διαπλεκόμενου και διαβρωμένου πολιτικού συστήματος ανταγωνίζονται σε απατηλές αντιπαραθέσεις, για να συμφωνήσουν τελικά στην ανάγκη συνέχισης του ίδιου αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος, που κλέβει τις ψήφους των πολιτών από τα μικρά κόμματα και τις δίνει στα δύο νεοταξικά - αντιλαϊκά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ στάθηκε διεξοδικά στο προτεινόμενο εκλογικό σύστημα, το οποίο όπως κατήγγειλε «προωθεί την αμερικανοποίηση του πολιτικού και κομματικού συστήματος», «ενισχύει περισσότερο το δικομματισμό και δημιουργεί προϋποθέσεις για αφανισμό των μικρών κομμάτων». Ενώ θέτει εκβιαστικά διλήμματα στα μικρά κόμματα, αλλά και ενισχύει το πελατειακό σύστημα, το σύστημα της διαπλοκής των βουλευτών με τους εξωθεσμικούς παράγοντες.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση «αν επιθυμεί να σώσει τουλάχιστον τα προσχήματα» να φέρει στη Βουλή και να ψηφίσει νόμο που θα καθιερώνει ως σταθερό εκλογικό σύστημα, τη γνήσια απλή αναλογική. Συμπλήρωσε ωστόσο πως το ΔΗΚΚΙ θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ