Τρίτη 29 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελλείψεις Ελλήνων εκπαιδευτικών στη Γερμανία

Τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης και Νίκος Γκατζής, προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

«Τα τελευταία δύο χρόνια οι γερμανικές αρχές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα περικοπών σε οικονομικές δαπάνες που σχετίζονται με την εκπαίδευση, αρνούνται να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας, της Ιστορίας, του Πολιτισμού κ.ά. που δημιουργούνται στα 11 τμήματα στα οποία φοιτούν οι 137 Ελληνες μαθητές.

Η άρνηση της κυβέρνησης να καλύψει τα κενά αυτά με αποσπάσεις εκπαιδευτικών, οδηγεί στην αδυναμία διδασκαλίας των παραπάνω μαθημάτων στους Ελληνες μαθητές των 11 τμημάτων», επισημαίνεται στην Ερώτηση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την εξασφάλιση των 3 εκπαιδευτικών που απαιτούνται για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού στους Ελληνες μαθητές που φοιτούν στα τμήματα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ