Τρίτη 29 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλες πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο

Από την πυρκαγιά στα Αμπελάκια Σαλαμίνας

Eurokinissi

Από την πυρκαγιά στα Αμπελάκια Σαλαμίνας
Την ώρα που κλιμάκια αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) πραγματοποιούν περιπολίες σε όλη την Ελλάδα, ερευνώντας τις αιτίες των πρόσφατων δασικών πυρκαγιών και αναζητώντας τους υπαίτιους των εμπρησμών, δεκάδες καινούρια μέτωπα «κατέφαγαν» το Σαββατοκύριακο πνεύμονες πρασίνου σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, το περασμένο Σάββατο συνελήφθησαν πέντε άτομα, ως ύποπτοι εμπρησμών από πρόθεση ή αμέλεια. Ενα άτομο συνελήφθη στην περιοχή του Λαυρίου, δύο στην Κεφαλονιά, ένα στον Πύργο και ένα στην Αλεξανδρούπολη. Εις βάρος των υπόπτων σχηματίστηκαν ήδη δικογραφίες και οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς για τα περαιτέρω.

Η πιο μεγάλη, πάντως, πυρκαγιά του διημέρου εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε πευκοδάσος στην περιοχή Σελήνια Σαλαμίνας. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, κι αφού πρώτα έκαψε τουλάχιστον 300 στρέμματα, δύο ώρες αργότερα (γύρω στις 7 μ.μ.). Για την αντιμετώπισή της, κινητοποιήθηκαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 30 οχήματα, 100 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 70 ατόμων και 10 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Για δύο ώρες έκαιγε και η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 9 το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Δάφνη του δήμου Κρεμαστής. Για την αντιμετώπισή της, κινητοποιήθηκαν άμεσα 6 οχήματα, 20 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων. Επίσης, υπό έλεγχο τέθηκε χθες τα ξημερώματα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10 το βράδυ της Κυριακής στο Κουτσελιό Ιωαννίνων. Στον τόπο των παραπάνω πυρκαγιών εξακολουθούν να παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Προανάκριση για τα αίτια - σε όλες αυτές τις περιπτώσεις - διενεργείται από τα ανακριτικά τμήματα των πυροσβεστικών υπηρεσιών, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται οι περιοχές.

Να αναφέρουμε δύο ακόμα μεγάλα μέτωπα, που εκδηλώθηκαν το Σάββατο, το ένα στην Κεφαλονιά και το άλλο στην Μεγαλόπολη. Στην Κεφαλονιά η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη δύσβατη δασική περιοχή Φαρσών του δήμου Αργοστολίου, ενώ στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Δερβένι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ