Τρίτη 29 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε έκταση του υπ. Αμυνας η Εθνική Βιβλιοθήκη

Την παραχώρηση του στρατοπέδου Πλέσσα από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να στεγαστεί σε αυτό η Εθνική Βιβλιοθήκη ανακοίνωσαν χτες οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί. Το νέο κτίριο θα αποτελέσει αντικείμενο διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες στο χώρο του στρατοπέδου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μεσογείων, ο υπουργός Παιδείας εξήρε την αλλαγή του νομικού καθεστώτος της Εθνικής Βιβλιοθήκης, που σύμφωνα με τους εργαζομένους σε αυτή ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή της, και είπε ότι ο χώρος που έχει έκταση 18.000 τετραγωνικά μέτρα, κρίθηκε ιδανικός για την εγκατάστασή της. Ο υπουργός Αμυνας από την πλευρά του αναφέρθηκε στην πολιτική παραχώρησης χώρων στρατοπέδων που συνδέεται με τη νέα κατανομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Ανάλογοι χώροι έχουν παραχωρηθεί άλλωστε για χρήση και από τα νέα πανεπιστήμια που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, όπως Πελοποννήσου στην Τρίπολη και στην Κόρινθο και Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο αλλά και στην Πρέβεζα.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη συνολικά διατηρεί 700.000 τίτλους εντύπων με 1.200.000 περίπου τόμους, 11.600 τίτλους περιοδικών εκδόσεων με 250.000 τόμους και 10.000 χάρτες και μη έντυπο υλικό. Η υπόθεση της μεταστέγασής της σε νέο κτίριο εκκρεμεί τα τελευταία χρόνια καθώς χιλιάδες πολύτιμοι τόμοι φυλάσσονται σε δύο αποθήκες και όπως έχουν καταγγείλει στο παρελθόν εργαζόμενοι, όχι στις ιδανικότερες συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ