Τρίτη 29 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Μηνυτήρια αναφορά για τα εγκλήματα στο Ιράκ

Μηνυτήρια αναφορά για παραβιάσεις του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που διαπράχθηκαν από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον του Ιράκ, κατέθεσε χτες στον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά η οποία στρέφεται κατά των Βρετανών υπευθύνων (πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων αλλά και πολλών άλλων που έδιναν ή εκτελούσαν εντολές) για τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, «οι επανειλημμένες κραυγαλέες παραβιάσεις εκ μέρους των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας και των υπηκόων τους των διατάξεων τεσσάρων Συμβάσεων της Γενεύης του 1949, της Σύμβασης της Χάγης του 1954, αλλά και των διατάξεων του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στοιχειοθετούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, όπως αυτά ορίζονται στο καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ