Κυριακή 3 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Την ερχόμενη Τετάρτη η εκδήλωση μνήμης και τιμής

Στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τον αθηναϊκό και πειραιώτικο λαό την ερχόμενη Τετάρτη 6 του Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι.

Με ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει: «58 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα οι ιμπεριαλιστές της "νέας τάξης πραγμάτων" εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους».

Ο άδικος και επιθετικός πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία κατά του Ιράκ, επισημαίνεται αμέσως μετά, παρά την πρωτοφανή παγκόσμια κατακραυγή, παρά την αντίσταση του ιρακινού λαού, είχε αποτέλεσμα την κατάληψη του Ιράκ και την επιβολή ξένης κατοχής.

Οι φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Αμερικανοί και Βρετανοί εισβολείς, επισημαίνεται με ιδιαίτερη έμφαση στην ανακοίνωση, με τη δολοφονία γυναικών, παιδιών και αμάχων, οι τεράστιες καταστροφές, η χρησιμοποίηση όπλων μαζικής καταστροφής αποτελούν ένα νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Σήμερα, 58 χρόνια μετά, τονίζεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, και ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν στον κόσμο 30.000 περίπου πυρηνικές κεφαλές, οι ΗΠΑ προωθούν το πρόγραμμα «ΝΜD» (Εθνική Πυραυλική Αμυνα) που παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες και ανοίγει το δρόμο για νέους εξοπλισμούς. «Εξυπνα» πυρηνικά όπλα κατασκευάζονται, ενώ τα βιολογικά και χημικά εκσυγχρονίζονται και εμφανίζονται και πάλι στο προσκήνιο.

Φουντώνει το αντιπολεμικό φιλειρηνικό κίνημα

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει: «Η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τον πόλεμο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών βρίσκονται η Κούβα, η Συρία, το Ιράν και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Συνεχίζεται η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.

Είναι γεγονός ότι μεγαλώνει η λαϊκή οργή και αντίσταση σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Πρωτοφανείς διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις ηπείρους. Το αντιπολεμικό φιλειρηνικό κίνημα φουντώνει. Αυτό θα βάλει φρένο σήμερα. Αυτό θα τσακίσει αύριο τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη».

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά να πάρει μαζικά μέρος στην εκδήλωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

  • Για να τιμήσουμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος
  • Για να καταδικάσουμε τα φοβερά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας
  • Για να απαιτήσουμε τη ριζική κατάργηση των πυρηνικών όπλων, το σταμάτημα του προγράμματος του Πολέμου των Αστρων των ΗΠΑ
  • Για να απαιτήσουμε έξω οι εισβολείς (ΗΠΑ - Αγγλία και οι σύμμαχοί τους) από το Ιράκ
  • Για να σταματήσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού.

Εμπρός, με τους λαούς στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ (2006-08-01 00:00:00.0)
Αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό προσκλητήριο (2004-08-07 00:00:00.0)
Φιλειρηνικό ραντεβού στην Ακρόπολη (2004-07-27 00:00:00.0)
Οι ιμπεριαλιστές εξακολουθούν να τρομοκρατούν (2004-07-16 00:00:00.0)
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη (2003-08-07 00:00:00.0)
Δεν ξεχνούμε... Συνεχίζουμε τον αγώνα (1998-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ