Παρασκευή 8 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενοχη σιωπή

«Δελτίο ειδήσεων της ΕΤ 1 (κρατικού καναλιού) στις 11 μμ, της 6ης Αυγούστου, ημέρας ιστορικής μνήμης της πυρηνικής καταστροφής της Χιροσίμα.

Κοντά στο τέλος των ειδήσεων προβάλλονται - και πολύ σωστά - οι εκδηλώσεις στη Χιροσίμα. Ούτε μια λέξη όμως για τις εκδηλώσεις στην Ακρόπολη, με τη συμμετοχή χιλιάδων αγωνιστών της ειρήνης, όπως γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία εικοσαετία.

Η σιωπή του κρατικού καναλιού που η λειτουργία του πληρώνεται από τον ελληνικό λαό είναι ένοχη. Γιατί θα μπορούσε να σημαίνει απόκρυψη των μεγάλων κινητοποιήσεων ειρήνης, που εκτός από την αναφορά τιμής και μνήμης στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς της αμερικανικής πυρηνικής θηριωδίας, οι κινητοποιήσεις αυτές κάθε χρόνο και κάθε μέρα συνοδεύονται από την αυστηρή καταγγελία των πολιτικών των εγκλημάτων, των πολέμων και της τρομοκρατίας της παγκοσμιοποιημένης νέας τάξης. Συνοδεύεται από την καταγγελία του πλανητάρχη που κλιμακώνει τον πυρηνικό τρόμο στο διάστημα και με την κατασκευή νέων «μικρών πυρηνικών βομβών», για τις κλιμακούμενες πολεμικές επιχειρήσεις του. Συνοδεύεται από την καταγγελία των «συνεργάσιμων» της ευρω-ένωσης, των συνεταίρων στους βομβαρδισμούς ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ. Ανάμεσά τους και η δική μας κυβέρνηση των «διευκολύνσεων».

Περίμενα στις 12.30 της ίδιας μέρας, μήπως η δίδυμη κρατική ΝΕΤ αναπληρώσει την ένοχη σιωπή. Και η σιωπή έγινε ακόμη πιο... σιωπηλή».

Αυτά μας γράφει ο Γ. Τσαπόγας, δημοσιογράφος επί 55 χρόνια και συνεργάτης του «Ριζοσπάστη» κι έχει απόλυτο δίκιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ